Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха бившия шеф на Нисан Карлос

...
Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха бившия шеф на Нисан Карлос
Коментари Харесай

Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници

Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха някогашния началник на " Нисан " Карлос Гон след бягството му в Ливан по холивудски сюжет прикрит в куфар за музикален инструмент , с цел да избегне наричаното от него " политическо гонене " в Япония, съобщи Агенция Франс Прес.

Гон, който очакваше правосъден развой в Япония през април по обвинявания в укриване на приходи и други финансови злоупотреби, избяга от домашния си арест и в този момент е в Бейрут.
 Карлос Гон избягал в Ливан по холивудски сюжет в куфар за музикални принадлежности
Карлос Гон избягал в Ливан по холивудски сюжет в куфар за музикални принадлежности

" Гардиън " написа, че Гон е избягал като на холивудски филм

" Бягството е мекушав акт, който осмива правосъдната система на Япония ", написа вестник Yomiuri Shimbun. Вестникът акцентира, че с бягството си Гон е пропуснал опцията да потвърди невинността си и да отбрани достойнството си. Изданието разяснява, че съдът, отбраната и имиграционните управляващи носят отговорност за случилото се.

Либералният Tokyo Shimbun също написа, че с дейностите си Гон се е подиграл с японската правосъдна система . Според вестника има огромна възможност процесът против Гон да не се състои и причините му, че желае да отбрани невинността си в този момент към този момент са под въпрос.
 Бившият началник на Nissan Карлос Гон за повторно пуснат под гаранция
Бившият началник на Nissan Карлос Гон за повторно пуснат под гаранция

Това е второто освобождение на Гон под гаранция

Някои медии считат, че решението да бъде пуснат под гаранция, обсъждано от някои като извънредно, в този момент наподобява безразсъдно.

Преди да бъде пуснат под гаранция прокуратурата предизвести, че има риск да избяга, само че Гон увери, че желае да се опита да потвърди, че е почтен . Един от юристите му сподели тогава, че той е известно лице и няма късмет да избяга.

Консервативният вестник Sankei Shimbun написа, че прокуратурата е вярвала, че съдът е бил подложен на външен напън да пусне Гон под гаранция.

Asahi Shimbun цитира някогашен началник на " Нисан ", който е отчаян от дейностите на Гон. Той декларирал, че е шокиран от развоя и няма думи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР