Обикновено по това време на годината футболните фенове, които търсят

...
Обикновено по това време на годината футболните фенове, които търсят
Коментари Харесай

И пак рязко: поглед на изток

Обикновено по това време на годината футболните почитатели, които търсят тръпката на турнирните борби, леко поглеждат на изток, към Китай. Водещите, пък и останалите европейски шампионати завършват, на доста места няколко кръга преди завършека нещата са повече от ясни, остават обаче тези шампионати, където се играе по системата пролет-есен, а китайската Суперлига е едно от тях.

Тазгодишното издание влиза във своята втора третина, като нещата са надалеч по-заплетени от всеки различен път. Съвсем беглия взор на върха демонстрира следното – два тима разделят първото място само по голова разлика, следват още няколко все с по-една точка по-малко от предходния в класирането и по този начин съвсем доникъде на таблицата. А по-любопитното е, че няма отбор измежду водещите, който да има по-дълга серия от два-три сполучливи или противоположното – два-три провалени мача. Няма дълги серии, с изключение на от страна на твърдо последния в класирането Гуейджоу Джъчън, воден от добре познатия от Примера дивисион Грегорио Мансано, който има едвам три точки и ниже загуба след загуба.

Водачът Шанхай СИПГ е подобен, макар, че цели три кръга не е побеждавал. Едно тъждество, последвано от две загуби направиха по този начин, тима на Витор Перейра да се елементарни, най-малко към този момент от относително удобния си задатък който имаше допреди две-три седмици. Все отново Хълк, Оскар и компания надали ще продължат с издънките, само че към този момент се оформи много сериозна група, дишаща във вратовете им. На единствено седем гола разлика е Шандун Лунън, който в събота гостува на Тиендзин Цюендзиен в мач от започващия през днешния ден десети кръг на Суперлигата. Гостите са един от любимците в това издание, воден от локален експерт в лицето на Ли Ксиаопенг. В прелестна форма е 33-годишния бразилски нападател Диего Тардели, който има осем гола досега и е най-хубавия задграничен изпълнител в шампионата преди този кръг. Домакините пък, водени от Пауло Соуса разчитат на Алешандре Пато и Аксел Витсел, както и на 30-годишния френски нападател Антъни Модесте, който също демонстрира добра форма и играе титуляр във всеки един от мачовете на тима. Въпреки това, една победа като посетител с 0:1 в предишния кръг съумя да отлепи Тиендзин от последната група тимове на дъното. Сега ще се търси нов триумф, само че за зла орис идва търсещия първото място Шандун. При всички случай това предвещава извънредно непредсказуема борба, която започва тъкмо в 14:35 в съботния следобяд и ще бъде предавана директно в ефира на Mtel Sport 1.

източник: Gulliver/Getty Images

Иначе борбите в този кръг започват още през днешния ден, петък с не по-малко забавния мач сред Пекин Гуан и Гуанджоу Р&Ф. Столичани са в относително положителни позиции последните няколко седмици. Воденият от някогашния ментор на Байер Леверкузен Рогер Шмит отбор е единственият в цялата група единствено с една загуба от началото на конкуренцията. Пекин Гуан е на точка от върха, само че макар предстоящото домакинско предимсто днешния съперник никога не е от лесните. Гуанджоу Р&Ф на Драган Стойчович от няколко сезона е апетитен измежду любимците за купа, която въпреки всичко седем следващи години отива във витрината на градския противник Евъргранде. И тази година мощни мачове и доста голове прави една от огромните звезди на израелския футбол Еран Захави – седем попадения до през днешния ден, като припомняме, че предходната година той стана безспорен водач в голмайсторската листа на Суперлигата с 27 гола, в този момент отново върви по сходен проект. Мачът ще върви по Mtel Sport 2 с начало 14:35 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР