Обикновено пътуването с обществения транспорт е най-евтиното придвижване от дома

...
Обикновено пътуването с обществения транспорт е най-евтиното придвижване от дома
Коментари Харесай

Къде в света транспортът е най-скъп?

Обикновено пътуването с публичния превоз е най-евтиното напредване от вкъщи до офиса, само че не във всички градове. За разлика от дребните, в огромните мегаполиси публичният превоз може да бъде главен разход. Най-скъпите градове за пътешестване до работа са в Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия и Съединени американски щати, а най-евтините в Азия - Индия, Индонезия, Филипините, само че и столицата на Чехия, Прага.

Това демонстрира изследване на Deutsche Bank, което класира 10-те най-скъпи и 10-те най-евтини градове в света за прилагане на градски превоз, след изследване на повече от 150 града допълнително от 100 страни по света.

За всички градове, като се изключи че превозът е един от най-големите повтарящи се разноски, с които се сблъскват хората, само че това е дълготрайно време прекарано в метрото, в тапи в трамвая, рейса или тролея. Но пък ти дава опция да опознаеш съгражданите си, не скриват възприятието си за комизъм анализаторите на Deutsche Bank.

Добрата вест е, че градският превоз опазва околната среда, защото се употребяват щадящи природата транспортни средства. В взаимозависимост от мястото където е жилището и дистанцията до офиса, градският превоз си остава доста по-евтин от използването на персонален автомобил за напредване до работното място.

За съставянето на класацията, е употребена междинната цена за месечен билет или карта.

Разликата за транспортни разноски сред градовете в света е голяма. За най-скъпия градски превоз на Лондон на месец са нужни близо 197 щатски $, а за Дъблин - вторият град с доста безценен превоз, междинният месечен разход е 144 щатски $.

В другия завършек на таблицата - за двата града с най-евтин градски превоз са нужни надлежно 15.3 $ на месец за Буенос Айрес, Аржентина, и 16.8 $ за Мумбай, Индия.

Къде е най-скъп и къде най-евтин градският превоз по света
 Снимка 425862
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР