Обикновено пълните с хора и автомобили алеи и улици в

...
Обикновено пълните с хора и автомобили алеи и улици в
Коментари Харесай

Туроператори: Туристическият сезон е пълен провал


Обикновено цялостните с хора и коли алеи и улици в курорта " Златни пясъци " край Варна наподобяват полупразни. На плажа има туристи, само че се чува единствено румънска и българска тирада. Работят едвам 30% от хотелите и то с по-малко от половината си потенциал. Според туроператорите, предстоящият спад в броя на туристите този месец е 80%.

" Ако има някаква претовареност в хотелите, тя се дължи не толкоз на чартърни туристи, а на клиенти, които идват със лични коли от Румъния и България ", споделя Венци Тачев, туроператор.

В черноморските ни курорти тази година няма англичани, а за Русия границите на общността са затворени. Работи се най-вече с туристи от Централна Европа.

Браншът насочва остри рецензии към страната и взетите решения.

Гешо Любенов, туроператор: Няма политика, няма тактика, по която ние да се движим. В Турция на 15 юни споделиха отваряме, добре сте ни пристигнали. Ние ще съблюдаваме всички ограничения и ще ви пазим. В момента от Украйна летят 22 града за Турция. Нещо това да ви приказва? ",,разтревожен е туроператорът Гошо Любенов.

Туроператорите упорстват за безплатна финансова помощ, тъй като без нея ще е провален освен сезон 2020 година, само че и идващият.

А анулацията на резервациите продължава на бързи обороти и от сектора не чакат обстановката да се промени към по-добро през август и септември.

Според специалистите още по-страшна ще бъде обстановката със зимния туризъм у нас, тъй като сега би трябвало да вървят записванията. А до момента няма нито една резервация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР