Обикновено не обръщаме внимание на подредбата на храните в хладилника.

...
Обикновено не обръщаме внимание на подредбата на храните в хладилника.
Коментари Харесай

Храните, които никога не трябва да съхранявате на един рафт в хладилника

Обикновено не обръщаме внимание на подредбата на храните в хладилника. И даже не осъзнаваме, че това е повода някои от тях да се скапват по-бързо от нормалното.

Знаете ли, че има храни, които в никакъв случай не би трябвало да се съхраняват на един рафт в хладилника? Ето кои са те.

Месо и рибни артикули

Месото и рибните артикули не могат да се съхраняват на еднакъв рафт - даже във фризера. Това важи и за пастети, консерви и салами от тези артикули. Можете да ги съхранявате в непосредствена непосредственост, единствено до момента в който са във фабричната опаковка. Но откакто я премахнете е по-добре да поставите на разнообразни лавици в хладилника.

Близостта на тези артикули въздейства върху усета и аромата им. Съгласете се, наденица с мирис на риба е малко евентуално да провокира вкус у някого.
 Защо е рисково да се яде студено месо? Защо е рисково да се яде студено месо?
Ако и вие сте от хората, които постоянно употребяват студено месо, добре е да сте осведомени с резултата му върху тялото. Оказва се, че това не...

Зеленчуци и мляко

Млякото и млечните артикули отделят газ по време на съхранението им, което оказва окислителен резултат върху пресните зеленчуци. В резултат те стартират бързо да гният. За да избегнете това, съхранявайте млечните артикули в компактно затворени съдове.

Поставете мляко на горните лавици на хладилника, а зеленчуци на долните лавици. 

Краставици и домати

Доматите, както и доста други плодове, в това число банани и пъпеши, отделят етилен - газ, който форсира зреенето.

Краставиците са доста чувствителни към етилена, тъй че те би трябвало да се съхраняват настрана от доматите, в противоположен случай ще изгният доста бързо.
 Защо би трябвало да сложим кухненска гъба в хладилника? Защо би трябвало да сложим кухненска гъба в хладилника?
В забързаното всекидневие не всяка стопанка може да си разреши всекидневно пазаруване на пресни зеленчуци и плодове. И обикновено повече...

Тиква и круши

Тиквата, тиквичките и пъпеша не би трябвало да се съхраняват наоколо до ябълки и круши. Съхранението им на един рафт е допустимо, единствено в случай че не са добре узрели.

Ябълки и портокали

Ябълките и портокалите наподобяват красиво на една паница единствено в натюрморти. Но когато са в непосредствена непосредственост това води само до по-бързото им повреждане.

Банани
 Как да подредим вярно хладилника съгласно фън шуй Как да подредим вярно хладилника съгласно фън шуй
Според фън шуй хладилникът въплъщава силата във всеки дом. Затова е належащо да го поддържате чист и спретнат. Но единствено това не...

Този плод попада в обособена категория, тъй като бананите са измежду продуктите с най-кратък период на валидност. Всичко това се дължи на етилена, който те създават в огромни количества. В случая това вещество нанася щета освен плодовете наоколо, само че и на бананите.

За да предотвратите презряването на бананите, разделете ги незабавно след покупката. Оставете няколко банана на плота, а останалите приберете в хладилника в отделението за плодове и зеленчуци. Увийте горната им част в фолио, с цел да забавите процеса на обособяване на етилен.

Картофи и лук

Тези два зеленчука съжителстват сполучливо единствено в подготвени ястия. По-добре е да ги съхранявате настрана. Само две или три глави лук са задоволителни, с цел да покълнат картофите за една седмица.

Съхранявайте лука дружно с чесъна, само че при добра вентилация на въздуха.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР