Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство.

...
Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство.
Коментари Харесай

Нинова очерта петте най-големи проблема в Бюджет 2020 и предложи нов подход

" Обикновено болшинството и държавното управление гледа на бюджета като на счетоводство . Даже определихте бюджета като взел-дал. Предлагаме ви различен метод на полемика за бюджета. Не този, който сподели има х количество пари, дано да забележим по какъв начин да ги раздадем и разпределим, а назад. Имаме ето тези проблеми в страната, дано да забележим по какъв начин да ги решим или да им помогнем за решаването през бюджета. Да стартираме с най-наболелите въпроси, по някои от които мисля, че сме единомислещи.
Това предложение направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по бюджет 2020 година
Тя уточни, че става въпрос за демографската рецесия . " Всички сме единомислещи, че това е голям проблем за България безм оглед на политическите и партийните ни разлики. Решава ли бюджета този проблем или най-малко стартира ли да го взема решение? Не, въобще . Няма политика за децата . Няма политика за младите фамилии, няма политика за увеличение на продължителността на живота и политика към възрастните хора .
За младите няма никакви тласъци за развъждане на деца, за започване на бизнес . За възрастните хора се планува единствено нарастване на пенсиите с 6 %, които сами разбирате, че не е задоволително .
Разбира се, ние както постоянно ще предложим своята опция , като фамилно подоходно облагане, с цел да подпомогнем младежите, които работят и отглеждат деца, помощи за второ и трето дете, учебник за един предмет, за един клас до 12 клас, както и преизчисляване на всички пенсии.
Вторият проблем, който е голям за България е опазването на здравето . Решава ли се той през бюждета за 2020 г? Не " , означи Нинова.
Според нея отпуснатите милиони няма гаранции, че ще стигнат до медицинските експерти, нито има гаранции за финансирането на държавните и общински лечебни заведения . " Разбира се, че ние ще предложим и тук опция ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
" Третият приоритет за всички ни, в това число го чухме от министъра са приходи и беднотия. Решава ли бюджета този въпрос? Не, не го взема решение ", посочи водачът на Българска социалистическа партия.
Според нея м ерките в бюджет 2020 година не са задоволителни, те задълбочават казуса с бедността, отварят ножицата сред небогати и богати и подсигуряват увеличение на неравенството.
Като четвърти проблем Нинова посочи образованието и уточни, че бюджетът не прави нищо за подобряването в тази сфера.
" По-лошото е, че продължава правилото парите следват ученика. Парите следват ученика значи, че учебните заведения в дребните обитаеми места да бъдат закривани, тъй като няма деца " , изясни още Корнелия Нинова.„
" Важният пети въпрос - стопанска система. В бюджета няма никакви тласъци за стопанската система , каквото и да приказва министърът на финансите. Без увеличение на приходите няма да има растеж в потреблението. Без увеличение на финансовите разноски няма да има растеж в Брутният вътрешен продукт ", разяснява Нинова.
Тя разкритикува държавното управление, че освен не прави нищо по посока създаване на нови пазари, само че свива финансовите разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР