Обикновено минават десетилетия, понякога дори векове, между откриването на ново

...
Обикновено минават десетилетия, понякога дори векове, между откриването на ново
Коментари Харесай

Откриха ново автоинфламаторно заболяване и обясниха причината за появата му

Обикновено минават десетилетия, от време на време даже епохи, сред откриването на ново заболяване и след това - на неговата причина. Ново автоинфламаторно заболяване обаче бе обяснено в същия теоретичен труд, който го и разказва в детайли. Налични са и ясни предпоставки за лекуването му.

Вследствие на генетична разновидност някои хора стартират да изпитват чести прояви на мощна тресчица и болежка. По време на тези прояви лимфните възли се подуват, настъпват и други необикновени признаци. Според учените техните открития ще ни оказват помощ да разберем повече и за другите автоинфламаторни болести.

Д-р Дан Кастнер от Националния институт по проучване на човешкия геном е прочут като „ бащата на автоинфламаторното заболяване “. Благодарение на него знаем извънредно доста за тези неразбираеми за мнозина положения. Именно той стартира да демонстрира интерес към група от хора, които изпитват извънредно мощни тресчици на всеки 2-4 седмици. Изблиците варират от един ден до една седмица. Освен с подуването на лимфните възли, треската са характеризира и с увеличаване на далака или черния дроб, а от време на време и с джука язва. Тези тресчици стартират още след раждането на индивида (или малко след това) и в никакъв случай не изчезват. Една съответна пациентка продължава да ги изпитва и след 80-годишна възраст.

Кастнер учи положението в членовете на три фамилии, което допуска, че то е генетично. Направените проби демонстрират, че всички заболели имат разновидност в гена RIPK1, за който се счита, че играе основна роля и в редица други положения. Ето за какво Кастнер взема решение да се свърже с група от специалисти по RIPK1 от института „ Уолтър и Елайза Хол “. Сред тях е и доктор Наджула Лалауи.
В Nature д-р Лалауи и сътрудниците ѝ разказват в детайли новото автоинфламаторно заболяване, наречено CRIA, и настояват, че то работи, като провокира клетъчна гибел.

Прочетете целия материал на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР