Обикновено когато става дума за финалния сблъсък в най-комерсиалния клубен

...
Обикновено когато става дума за финалния сблъсък в най-комерсиалния клубен
Коментари Харесай

Как отборът на Тотнъм успя да стигне до първия си финал в ШЛ?

Обикновено когато става дума за финалния конфликт в най-комерсиалния клубен футболен шампионат в Европа сме привикнали да виждаме имената на най-титулуваните тимове на остарелия континент. Историята обаче познава редица изключитения - започвайки от отбори, като Порто и Монако и стигнем до днешни дни в лицето на финалиста в Шампионска Лига сезон 2018/2019 Тотнъм. Макар и със относително скромна витрина с титли, шпорите въпреки всичко играят доста атрактивен футбол и реализират отлични резултати напоследък.
И тази добра игра на лондончани бе овенчана с достигането на първия за тях край в Шампионска Лига, от както клуба съществува. Това стана факт след извънредно трагичен и успорван полуфинален конфликт с другата сензация на сезона в ШЛ, тима на Аякс. След като холандския гранд победи с 1:0 шпорите посред Лондон, като че ли изглеждаше, че всичко е завършило за тях, само че с доста сърцата игра и с помощта на хеттрика на Лукас Моура , Тотнъм откри своето място във финалния конфликт за огромния трофей.
Но пътя на шпорите към финала не бе толкоз лек и играчите на Маурицио Почетино несъмнено трябваше да се потрудят съществено за това достижение. Още първоначално те попаднаха в извънредно сложната група Б, в която бяха още тимовете на Барселона, Интер и ПСВ Айндховен. Повече от ясно, е че каталунците бяха огромния фаворит и никой не е подлагал под подозрение тяхното излизане от групата. Докато тима на Интер, който въпреки и да бе в известна рецесия през последните няколко сезона, също бе считан за един от любимците за превъзмогване на групата.
Въпреки това обаче нещата в тази група Б се развиха по малко по-различен метод. Макар и евентуално множеството специалисти да споделяха, че в случай че искате заложете на шампионска лига и по-конкретно за двата тима, които да излезнат от група Б , то евентуално болшинството от тях щяха да са на мнение, че точно Барселона и Интер ще продължат напред. Но след извънредно трагичен процес на класирането в тази група, въпреки всичко Тотнъм приключи на второ място, въпреки и с еднакъв актив от точки дружно с Интер.

Това се случи, тъй като и Тотнъм и Интер вървяха ръка за ръка  в класирането, като двата отбора си размениха по една победа в директните конфликти. В другите дуели пък те записваха доста сходни резултати с цел да може след 6 изиграни мача и двата отбора да имат по 8 точки. И макар, че головата разлика и на двата тима бе отрицателна (-1), британския тим въпреки всичко продължи, защото имаше повече маркирани голове. А последвалия осминафинален конфликт за шпорите като че ли бе просто загрявка за четвъртфиналите.
На въпросните осминафинали тима на Тотнъм безусловно се разправи с Борусия Дортмунд, като същинското предизвикателство пред момчетата на Маурицио Почетино ги очакваше на четвъртфиналите. Там те срещната анлгийския първенец Манчестър Сити, като разумно съвсем всички отписаха лондонския отбор. Чудото обаче се случи и лондончани съумяха да отстранят любимците от Ман Сити след повече маркирани голове на непознат терен. А към този момент споменахме какво стана на последвалия полуфинал с Аякс.
Определено може да се каже, че тима на Тотнъм Хотспър е едно от очарованията (ако не и най-голямото) на сезон 2018/2019 в Шампионска Лига. Благодарение на своя страховит треньор в лицето на Маурицио Почетино и играчи, като Хари Кейн, Хюн Мин Со и Лукас Моура, шпорите несъмнено показава на всички, че имат класата да са измежду най-хубавите в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР