Обикновено жените правят упражнения само за "проблемните" си зони, смятайки,

...
Обикновено жените правят упражнения само за "проблемните" си зони, смятайки,
Коментари Харесай

Три упражнения, които всяка жена трябва да прави

Обикновено дамите вършат извършения единствено за "проблемните " си зони, смятайки, че по този начин горят мазнини от тези зони. Ако желаете да стопите мазнините по корема (или коя да е друга зона на тялото) добре е да вършиме долните три извършения.

1. Клек
Това упражнение натоварва бедрата (предна и задна част), седалището, корема и мускулите които държат гръбнака изправен. Колкото повече мускулни групи има включени в едно упражнение толкоз по-големи са изгодите за тялото и здравето. Изолираните извършения могат да развият/увеличат размера на мускулите, а това е огромен боязън за 99.9% от дамите. Жените се опасяват да имат огромни мускули, с цел да не изгубят меките линии на силуета си. Истината е, че малко дами се склонни към струпване на мускулна маса, която изисква подготовка с тежести, с които можете да извършите 10-12 повторения.

Как се извършва клек?
Заемете прав стоеж. Краката са разтворени на ширината на раменете, а пръстите на стъпалата сочат на открито. Започнете придвижване надолу все едно сядате на стол. Бутайте с дупето обратно, тъй че коленете да не отиват напред. Внимавайте до момента в който клякате да не събирате коленете във вътрешността, коленете би трябвало да следват посоката на пръстите на краката, само че без да отиват напред.

Клекнете до бедра успоредни на пода. Ако сте начинаеща може да не клякате надълбоко, а до там докъдето можете. Дръжте гърба прав, раменете обратно, гърдите напред.

Вдишайте, клекнете и като се изправяте издишайте.

 Личен списък

2. Лицеви опори
Лицевите опори упражняват мускулите на гърдите, задната част на ръката, корема и долната част на гърба. Невероятно положително упражнение, с което натоварвате толкоз доста мускули.

Ако не можете да вършиме лицеви опори, това е по този начин, тъй като не знаете, че има елементарен вид за начинаещи, който и най-фините дами може да изпълнят.

Супер елементарен вид за лицеви опори на стена
Застанете против стена и поставете длани на стената. Колкото по-далече от стената са стъпалата, толкоз по-трудни са лицевите опори. Тоест може да регулирате компликацията.

Лицеви опори на земя от колене
Поставете дланите на пода, тъкмо под раменете, в случай че желаете да акцентирате повече на задната част на ръката (трицепс). Свийте ръцете в лактите до момента в който гърдите допрян пода, като държите лактите до тялото. Надолу вдишвате, нагоре издишате.

Най-трудният вид на лицевите опори е от пръсти на крайници , като е значимо да държите тялото в права линия. Това се реализира като стегнете мускулите на корема, по този начин го натоварвате изометрично, а изометричните упражнение не водят до увеличение размера на мускулите. Може да вършиме 1-2 повторения на най-трудния вид и по-късно да продължите с по-лесен вид на лицевите опори.

 Личен списък

3. Гребане с гира/бутилка
Жените нямат предпочитание да вършат извършения за тил, още веднъж тъй като това не е проблематична зона от позиция на мазнини. Обаче гърбът е проблематична зона във връзка със стойката и общата външност. В разследване на седяща работа и тежестта на бюста, раменете идват напред и се получава изгърбване, което не се смята за красиво. Ако се засилят мускулите на гърба, стойката се усъвършенства, бюстът изпъква и цялостното усещане за дамата се трансформира .

Гребането е упражнение, което изисква спомагателна тежест, гира или бутилка с вода. Мускулите на гърба са мощни и изискват по-голяма тежест. Може да започнете с 2 кг, само че ще видите, че това е дребна тежест за тези огромни мускули. Бързо ще преминете към най-малко 4-5 кг.

Статията е предоставена на Edna.bg от Румяна Илиева , инструктор по фитнес и хранене .

Вижте останалите препоръки на Румяна - извършения за намаляване, за стегнат стомах и дупе, петминутна утринна подготовка у дома, упражненията за стегнати бедра и намаляване с извършения в офиса.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР