Обикновено гуверньорът на която и да е централна банка е

...
Обикновено гуверньорът на която и да е централна банка е
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Войната ще се отразява на икономиката поне 20 години

" Обикновено гуверньорът на която и да е централна банка е една амалгама и уравновесена комбинация от човек с политически самопризнания, с политическа кариера в случай че щете и по едно и също време с добра професионална подготовка ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия финансистът Любомир Дацов.

" Две са определящите неща, които би трябвало да бъдат на напред във времето - този човек би трябвало да умее да балансира и надлежно по тази причина да има съответния политически профил, не е належащо безусловно да бъде политик само че би трябвало да бъде човек, който се ориентира в политиката и второ би трябвало да бъде добър уредник и управител, тъй като в края на крайщата главната му работа ще бъде да управлява една много сериозна институция, каквато е българската национална банка и надлежно не по-малко значимо е че взе участие в съвещанията на ЕЦБ. Заедно с министъра на финансите те са двамата съществени стожери на развиване на страната и за нейната непоклатимост ", изясни Дацов

Според него какъвто и да е изходът от войната в Украйна, отражението ще се усеща в стопанската система минимум през идващите две десетилетия.

" Нищо не може да бъде същото по-късно, което се случи тъй като взаимоотношенията първо дълго време ще се възвръщат, не е ясно какъв брой ще продължат нещата в Украйна, фактът е че в случай че продължим по този метод без да има политически излаз от обстановката там, нещата могат да продължат доста дълго. Факт е, че огромните губещи ще бъдат Европа, в това число и България ", изясни Любомир Дацов.

Въпреки че изборът на гуверньор провокира, медииният и политически звук от последните седмици, до момента нито един от претендентите не е оповестил екипа си с кого ще работи в банката в случай че завоюва поста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР