Обикновено фоторепортерите винаги остават в сянка. Или по-точно казано -

Обикновено фоторепортерите винаги остават в сянка. Или по-точно казано - ...

Нацелуваният фотограф: Хърватите ме питаха дали съм добре.


Обикновено фоторепортерите винаги остават в сянка. Или по-точно казано - в анонимната зона зад облектива. Един от тях обаче изживява своите 15 минути слава след драматичния полуфинал на световното първенство по футбол, в който Хърватия се наложи с 2:1 над Англия.

Юри Кортес от "Франс Прес" се озова на пътя на бурната хърватска радост след решителното попадение на Марио Манджукич в продълженията-. Макар че падна по гръб, той демонстрира невероятен професионализъм и продължи да снима, а особеният ъгъл му осигури някои от най-добрите кадри за вечерта.

Случката стана толкова популярна, че след мача Кортес бе търсен за интервюта наравно със звездите, които за малко не го прегазиха на тревата.
Хърватите премазаха фотограф, извиниха му се с прегръдки (СНИМКИ) Юри Кортес от "Франс Прес" се превърна в звезда за една вечер
"В момента, в който направих снимката, тръгнаха към мен. Смених обектива с широкообхватния, понеже осъзнах, че са много близко. Почнаха да се бутат с тези, които идваха да празнуват. И после усетих как столът ми се строполи на земята. И понеже вече държах камерата, просто продължих да снимам, както бяха върху мен", разказа фотографът.

Юри призна, че е останал доста изненадан от целувката, която му лепна Манджукич. "Те сякаш също се изненадаха. Не знаеха кой съм, но после си дадоха сметка, че можеше да ме наранят и ме питаха дали съм добре. Това е."

Източник: btvnovinite.bg