Обикновено август е месецът с по-малко на брой сделки с

...
Обикновено август е месецът с по-малко на брой сделки с
Коментари Харесай

Коронавирусът измести пика на пазара с месец

Обикновено август е месецът с по-малко на брой покупко-продажби с недвижими парцели в Съединени американски щати по отношение на юни и юли. Тази година пандемията обаче обърна тази наклонност и август се оказа по-силен. Спрямо същия месец на предходната година броят на сделки на жилища и къщи е по-силен, макар, че е предходна единствено една трета от месеца, разясняват анализатори.

Индексът на възобновяване на пазара регистрира растеж от 3.8 пункта над междинното равнище, записано преди началото на пандемията. „ В средата на лятото интензивността на пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати още веднъж набра скорост и продължава да пораства. Стабилността на пазара продължава да зависи от това дали ще има втора вълна на ковид, което да докара до стопански сътресения”, споделя Хавиер Вивас, шеф на отдела за стопански проучвания на огромен уебсайт за недвижими парцели.

Август се оказа добър месец и за брокерите. Те регистрират четири пъти по-бърза продажба на къщи по отношение на предходната година. Най-голямото затруднение през пазара в Съединени американски щати през днешния ден е съкращаването на жилищния фонд – с 35% всяка година. Подобна наклонност основава условия за по-нататъшен растеж на цените, което може да докара до спад в покупателната интензивност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР