"Обикновеният" или класически циклон на умерените ширини, който вчера се

...
"Обикновеният" или класически циклон на умерените ширини, който вчера се
Коментари Харесай

Глобалното затопляне роди ново чудовище - циклонът "Волфганг"! Зловещи КАДРИ

"Обикновеният " или типичен циклон на умерените ширини, който през вчерашния ден се намираше западно от Бискайския залив, през днешния ден е над Ламанша и провокира бурни, а тук-там и ураганни ветрове, най-много по френското атлантическо крайбрежие.

Той е наименуван "Волфганг " от европейските метеоролози, а е любопитен и неповторим с няколко неща. Едно от тях е, че облачната му система поразително припомня тези на тропическите циклони, наричани районно още урагани или тайфуни, написа dir.bg.

Снимка от спътника на НАСА Тера от вчерашния ден, 29.07
Не, той не е екс-тропически циклон, каквито постоянно приключват виталния си път през есента или началото на зимата над Европа и Северния Атлантик.

Циклонът Волфганг се роди в "леговището " на антипода си Азорския антициклон
Той е типичен циклон, със леден фронт, топъл и студени браншове, само че облачните му системи не просто припомнят, а безусловно копират тези на някои от тропическите му събратя, които, да напомним, имат напълно различен вид произход и най-много ненергийно зареждане от "нашите " "умерени " циклони като Волфганг.

Ветровете в системата на Волфганг са мощни и бурни, тук-там в Бретан - и ураганни.

Предупреждения за мощен вятър по френското крайбрежие

Имало е и циклони с по-силни ветрове, доста по-обширни такива, само че за това време на годината дребният, стилен и фотогеничен Волфганг е с неповторими характерности - рекордно ниско налягане в центъра си, а и много ниско такова за мястото, където се зароди - напълно покрай царството на субтропичните антициклони и "вечния " Азорски антициклон.


Анимация демонстрира силата напразно в системата на вихъра
Няма по какъв начин да твърдим, че той е стопроцентова рожба на световното стопляне, само че то сигурно има пръст в бързата поредност от неколкократни горещи талази в Европа, неповторимия мраз (или хлад) сега над северната част от Европейска Русия и в този момент - това много необичайно циклонално образувание.

Учени бият паника: Иде световна война

В идващите дни Волфганг последователно ще се запълва и отслабва, движейки се на североизток към Северно Море.



Снимки от френското крайбрежие: Волфганг провокира неколкометрови талази
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Regardez l'enroulement spectaculaire de la dépression #Wolfgang, responsable du coup de #vent de ce soir en #Bretagne pic.twitter.com/5KpKDvqamA
— La Chaîne Météo (@lachainemeteo) 29 юли 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР