Обикновеният грип и зиката заразяват по-малко от двама души, докато

...
Обикновеният грип и зиката заразяват по-малко от двама души, докато
Коментари Харесай

Проф. Плочев: Коронавирусът може да се укрива и в тестисите ни

Обикновеният грип и зиката заразяват по-малко от двама души, до момента в който другите коронавируси сред двама и четирима индивида, а варицелата и дребната шарка заразяват над петима души. По отношение на смъртността най-смъртоносни си остават еболата и едрата шарка, както и вируса от 2009 година, защото при тях приказваме за над 15% смъртност. Сегашният ковид е някъде по средата, т.е. нито е доста инфектиран, нито е рисково гибелен, само че въпреки всичко би трябвало да се внимава с него. Това разяснява в студиото на ''Лице в лице'' по bTV началникът на Клиниката по инфекциозни заболявания във ВМА проф. Камен Плочев.

По мнението на проф. Плочев COVID-19 надали е основан от човек.

,,Смятам, че този вирус не е неестествен, не е плод на черната биология, тъй като най-съвършените неща се основават от природата, а този ковид е толкоз идеален, че просто няма по какъв начин да го сътвори човек. Това е неповторим вирус, тъй че би било доста необикновено да е основан от човешка ръка'', уточни той и добави, че биологическото оръжие е съвсем неизползваемо, тъй като има резултат на назад влияние и този, който го употребява, след време ще изпита следствията и върху себе си.

Проф. Камен Плочев заяви, че страната ни върви към края на епидемията, наблягайки, че клиниката по инфекциозни заболявания във ВМА към този момент е съвсем празна, а първоначално е била претъпкана с пациенти, инфектирани с новия ковид.

,,От през днешния ден ВМА приема всевъзможни други заболели. Иначе този вирус сътвори усещането, че има такова нещо, което може да ни унищожи, само че както се видя напълно не стана така'', означи още проф. Плочев.

Коронавирусът може да се предава по сексуален път! Откриха го и в спермата

,,По последни данни COVID-19 е открит в семенна течност. Явно вирусът търси къде да се скрие в имунната система – било то в централната нервна система, в тестисите, даже в окото... тъй че най-вероятно ще продължи своето престояване в човешкия организъм под друга форма'', сподели в умозаключение медицинският експерт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР