Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България, докато политическата

...
Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България, докато политическата
Коментари Харесай

Депутат от ОП: Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България

Обикновените македонци гледат с голяма благосклонност към България, до момента в който политическата върхушка до неотдавна организираше антибългарска политика. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Обединените патриоти Борис Вангелов.

Страната ни постоянно е имала доброжелателна политика към Македония. България в най-критичните моменти оказваше помощ на западната ни съседка, уточни той.

Най-сетне виждаме опит от една част на македонския политически хайлайф в лицето на новия министър председател Зоран Заев да усъвършенства връзките в България. Македония най-сетне дава сигнали, че е подготвена да сложи началото на нова епоха в връзките ни. На новия министър председател обаче няма да му бъде по никакъв начин елементарно. Част от македонските медии към момента са свързани с Белград, означи Вангелов.

Договорът за добросъседство е една от първите стъпки, които Македония би трябвало да извърви за възстановяване на политиката към България. Ние обаче не би трябвало да се предоверяваме на този контракт. Трябва да следим дали ще спрат антибългарските настроения, подправянето на историята, рушенето на войнишките ни монументи в Македония, съобщи депутатът от Обединени патриоти.

Единственият ход на Зоран Заев е извършване на всички критерии за участието на Македония в НАТО и Европейския съюз. Всичко останало значи полиитката на новия македонски министър председател да е разфокусирана, сподели още Борис Вангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР