Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец със собствено

...
Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец със собствено
Коментари Харесай

Столичани успяха да разкрият крадец със собствено разследване

Обикновени жители от София съумяха да разкрият апаш със лично следствие и благодарение на обществените мрежи. При това преди полицията.

Мъж обикаля входовете на три столични квартала. Маниерът му на всички места е идентичен – ревизира дали стопаните са оставили отключено.
Собствено следствие: Столичанин снима евентуален апаш пред дома си Кадри демонстрират по какъв начин подозрителен мъж ревизира дали жилищата в кооперацията са отключени
Първо крадецът е записан от камери да влиза в жилището на младо семейство от „ Манастирски ливади”. До сряда същият човек е записан от камерите на още два жилището – в кварталите „ Младост” и „ Лагера”.

Тримата пострадали споделят фрагментите във „ Фейсбук”. Така стартира следствие, което открива, че причинителят е еднакъв. Отново в обществената мрежа крадецът е разпознат от негов съсед.

24 часа след последния опит за грабеж в „ Лагера” пострадалите, благодарение на останалите консуматори на групата „ Забелязано в София”, към този момент имат и адреса на крадеца, плюс информация за роднините му и фейсбук профила му.

Оказва се, че той живее в кв. „ Редута”, споделя се Йордан . Съсед от близка къща също удостоверява, че индивидът от записите на охранителните камери е въпросният Йордан. И неотдавна е излязъл от пандиза.

Един от пострадалите – Любомир Коцев , е качил първи клип с крадеца във „ Фейсбук”. Много хора го попитали от кое място и какви камери да си купят, с цел да се защитят. Той признава, че не е подал тъжба в полицията, само че даде обещание да подаде.

От полицията обявиха, че причинителят към момента се търси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР