Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост.

...
Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост.
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите

" Обидно е да те хване заразна болест, поради нейната повсеместност. Този вирус ме потиска доста. Успях да се имунизирам, само че се багра, че на всички места, където пипна има нещо, а това лимитира свободата ми ". С тези думи стартира участеито си в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Стефан Цанев, публицист, стихотворец и драматург.

Според него да се приказва за това от заран до вечер нанася повече щета от самия вирус. А коронавирусът е биооръжие, без значение кой го сервира.

" Ние сме в положение на биологична война. Вирусът стартира да изопачава нашата същина. Напоследък надвива персоналният интерес над ориста на другите ", счита Цанев.

" Никой не носи маска, тъй като на никой не му пука за другите. Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде парцел и живот за идея, за която няма изгода? ", попита риторично поетът.

Той приготвя пиесата „ Убийството на Богородица “ – за това какво се случи по време на прехода.

" Докато народът викаше „ Да живее демокрацията “, няколко стотин души съумяха да присвоят основаното от народа за половин век, народът остана излъган, пречупи се духът на българина, почувства се простак с пръст в устата. Да излезе ще бъде доста мъчно ", разяснява той.

По думите му най-страшно е когато се краде законно.

В пиесата „ Плач на ангел “ – моноспектакъл на Христо Мутафчиев, драматургът излага вижданията си за днешната действителност.

" Трябва да търсим съкровището, прикрито вътре в нас. Когато елементарни хора ръководят страната, демокрацията се трансформира в простокрация ", съобщи Цанев.

Писателят счита, че политиците не владеят словото, не са оратори, другояче ще има спечелил и без партия. Затова и думите им имат противоположен резултат. А в случай че Бойко Борисов завоюва изборите, ще го дължи на думите на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР