Обичайно от Китай се внасят екзотични продукти, като подправки и

...
Обичайно от Китай се внасят екзотични продукти, като подправки и
Коментари Харесай

Десислава Танева: Без значение от това какво се прави тази година ще мине под знака на АЧС

Обичайно от Китай се внасят екзотични артикули, като подправки и някои храни. В това отношение няма място за суматоха поради новия ковид, в случай че се съблюдават нормалните правила за хигиена и надзор. Тези артикули пътуват дълго, а коронавирусът не е устойчив и няма по какъв начин да оцелее, без значение от превоза. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри в ефира на БТВ.

„ За страдание без значение от това какво се прави и тази година ще мине под знака на Африканската чума по свинете (АЧС). Ситуацията е следена, само че не и овладяна. Вирусът има своето развиване. Той е в пик при популацията на дивата свиня “, призна министър Танева.

Евтанизираха 31 нелегално отглеждани домашни свине

Тя увери, че са взети всички ограничения за ограничение на болестта. „ Всеки знае какво би трябвало да прави. Има пропуски измежду стопаните, само че имаме правила по какъв начин да минимизираме вредите. Вирусът се развива, дивата свиня ще се депопулира, с цел да се спре разпространяването на заболяването “, съобщи министърът на земеделието.

„ В света и в Европа има нарастване на разпространяването на АЧС. Най-много огнища - 28, бяха регистрирани по време на пика на болестта през юли. Сега няма дейни огнища на заболяването. Много тежка бе обстановката, когато два огромни свинекомплекса дадоха позитивни проби за АЧС. “, уточни тя.

„ Изпълнителнатаагенция за битка с градушките разшири обсега на територията в Южна България. В Северна България стартира поредна политика от 2016 година Агенцията се ръководи умело и щадящо. На процедура сме подготвени с национално покритие със самолетен прийом за битка с градушките в Северна България. Обработката на облака става при зараждането му, по тази причина резултатът е по-голям “, изясни министър Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР