Обичаят да се оставя на гроба вино, хляб, жито или

...
Обичаят да се оставя на гроба вино, хляб, жито или
Коментари Харесай

Когато човек е малодушен, не усеща как го клатят

" Обичаят да се оставя на гроба вино, самун, жито или храна (още по-малко да се пали цигара) за умрелия се явява езическа отживялост и не би трябвало да се позволява в православните фамилии – по-добре да дадем храна на някой присъстващ, минаващ или просто на безпаричен или гладен. " Източник: https://svnikolai-rasnik.com/
През последните седмици се пробват да ни внушат, че е обикновено един вицепремиер да назова майките на деца с увреждания " кресливи дами " и да остане в държавното управление. Също по този начин се счита за обикновено човек, подал сигнал за нередности при издаването на български паспорти, да бъде разследван за това, че е подал сигнала и в този момент да бъде съден за клюка от другия родолюбив вицепремиер. И по този начин неуместните обстановки станаха две за двама от патриотите в държавното управление.
Напълно инцидентно тази събота бе Архангелова задушница. И тя не е единствено една в годината и надали е вест, че храната, оставена на гробовете (въпреки че е в прорез с християнските обичаи), се взима от гладните. За първи път обаче по подобен огромен метод клип с взимането на храната заля обществените мрежи. За сметка на това клиповете с митингите на майките към този момент не са толкоз многочислени. Повечето мнения за разграбването на храната бяха в цялостен унисон с концепциите на един огроооомен родолюбец, довел до гибелта на милиони преди 70 години и призовавал за нездрава непорочност.
Избирателната обективност на една телевизия тази заран целеше да покаже двете гледни точки. Едните с по-светъл цвят на кожата обясниха за осъщественото светотатство. Трябваше да се чуят и покровителите на тезата, че не е толкоз ужасно гладните да вземат, с цел да се нахранят. За задачата бяха запитани точно гладните, с по-тъмния цвят на кожата... Но ситият на гладния не има вяра, нали...
Вероятно е изцяло инцидентно да се разбудят тези низки пристрастености тъкмо в този миг и то тъкмо тези пристрастености, по този начин присъщи за патриотите. Ефектът обаче е реализиран.
Докато сте заети с това да се възмущавате за какво храна, която не може да бъде оползотворена, е изядена от гладните, втора седмица Валери Симеонов не си подава оставката, а дамата, направила разкритията за злоупотребите с издаването на българските паспорти, най-вероятно ще бъде наказана. Следващия път, когато и двамата яхнат тази тематика (която е не по-малко обществена от друга), огромна част от хората към този момент съвсем ще са дали прошка на Симеонов за майките и повярвали на Каракачанов, че е чист като капка след дъжд върху майска роза. Но по този начин е – когато човек е мекушав, не усеща по какъв начин го клатят.
Автор: Евгения Гигова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР