Обичате ли изисканите питиета с приятен музикален фон? Нека ви

...
Обичате ли изисканите питиета с приятен музикален фон? Нека ви
Коментари Харесай

250 вида уиски ви очакват на Whiskey Fest Sofia


Обичате ли изисканите напитки с прелестен музикален декор? Нека ви зарадваме - следва ни юбилейното десето издание на Whiskey Fest Sofia , което ще се организира от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center.

След рекордното издание на Whiskey Fest Sofia през миналата година, когато над 3500 индивида дегустираха разнообразието от уискита, уредниците не стопират да се радват на мощен интерес, тъй че са ни приготвили нова доза приятни преживявания и опцията да опитаме цели 250 типа уиски от марки от над 15 страни, а също и специфична селекция коняк и ром.



„ Миналата година беше извънредно значима за нас, тъй като успяхме да върнем фестивала след двете години на пандемия и сме извънредно щастливи, че освен го върнахме, а успяхме да създадем най-успешното издание досега, за което би трябвало да благодарим на всички гости. Тази година летвата е вдигната високо и нашата цел е да продължим да надграждаме и хората да намират по нещо ново за себе си при всяко последващо издание “, споделя Младен Василев, уредник на Whiskey Fest Sofia 2023.



И с цел да стане още по-хубаво: можете да се запишете на един от десетките майсторски класове, водени от интернационалните топ експерти, тъй че и ще научите дребните секрети за приготвянето на вкусните кехлибарени питиета. Един от тях е Pino Perrone - уредникът на Рим Whiskey Fest , който идва в България, с цел да организира собствен майсторски клас.



Pino е квалифициран винен сомелиер, само че преди 28 години взема решение да преследва своята пристрастеност – уискито. Автор е на няколко книги, както и е бил жури на интернационалните уиски фестивали. Освен това е притежател на единствения магазин, напълно отдаден на спиртни питиета в сърцето на Рим, наименуван Whiskey & Co, точно там той организира и своята академия за уиски.

„ Pino умерено може да бъде избран като звезда в света на уискито. Програмата му е извънредно натоварена и сме доста щастливи, че съумя да откри време и ще пристигна на фестивала “, споделя Младен Василев, уредник на Whiskey Fest Sofia.



Неговите майсторски класове ще се проведат на 27, петък - „ Шотландски уискита със личен малц “ и на 28, събота - „ От Тасмания до Ирландия - обиколка към света в 4 малца “.

Билети можете да закупите тук.



На юбилейното 10-то издание ще бъде показана и лимитирана серия фестивална бутилка , от която има единствено 224 бройки. Те ще могат да бъдат закупени или дегустирани по време на фестивала. Лимитираната бутилка е от дестилерията Glen Scotia, от емблематичния и магнетичен уиски район Кембълтаун/Campbeltown. Уискито е Single Cask отлежало 5 години в селектирана First Fill Bourbon бъчва и е Cask Strength - бутилирано без да се разрежда във вода.

„ Това уиски има усет на солено – сладостен карамел с лек портокалов отенък, мармалад от праскова, деликатна пикантна нотка примесена с усет на алена ябълка. Финалът е междинен към дълъг с плодови и сочни нюанси “, споделя Младен Василев, уредник на Whiskey Fest Sofia, както и притежател на бар Калдо, където също може да бъде дегустирано. Присъствието несъмнено си заслужава!



На събитието се позволяват единствено лица над 18 години . Присъствието на деца с компаньон няма да е разрешено.

Повече информация за феста може да бъдем открита на уеб страницата или на Фейсбук страницата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР