Обичате ли интригуващите криминални мистерии? А какво по-добро разгадаването на

...
Обичате ли интригуващите криминални мистерии? А какво по-добро разгадаването на
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Вижте как бягат“

Обичате ли завладяващите престъпни мистерии? А какво по-добро разгадаването на една от най-известните мистерии с ликвидиране в света? 

На 21 октомври, единствено в кината, плеяда от звезди, отпред със Сам Рокуел, Сърша Ронан и Ейдриън Броуди, ще ни отведат в Лондон,  където ще ни създадат очевидци на пленяващата комедия „ Вижте по какъв начин бягат ”, до последно чудейки се „ кой го е направил “. Готови ли сте за най-великото ликвидиране до момента?

През 50-те години на ХХ в. в лондонския Уест Енд тече трескава подготовка за реализирането на киноверсия на сполучливата театрална пиеса „ Капан за мишки ”, която е внезапно прекратена от…смъртта на фамозния, само че не изключително вежлив холивудски режисьор на кино лентата. Имаме едно ликвидиране, двама детективи и доста обвинени.

На сцената излиза отегченият от живота контрольор Стопард (Сам Рокуел) и цялостната с сила новобранка служител на реда Стокър (Сърша Ронан), които се заемат със случая, с цел да попаднат в осъществявания с редица чудатости свят на блестящо нечистия сценичен ъндърграунд, и преодолявайки крещящите разлики между тях, да съумеят да разкрият килъра, преди да е станало прекомерно късно.

Вдъхновен от действителния триумф на „ Капан за мишки “ на именитата Агата Кристи, която е най-дълго играната режисура в света с над 27 хиляди представления, „ Вижте по какъв начин бягат “ ловко комбинира истина и небивалица и ще предложи на феновете в киносалоните паметна тайнственост, гарнирана с извънредно интелигентно възприятие за комизъм и носеща неповторимата атмосфера на Лондон от средата на предишния век.

  Участвайте тук  

Разкрийте закононарушението и „ Вижте по какъв начин бягат ” от 21 октомври единствено в кината, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава късмет да спечелите двойни кинобилети за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 21 октомври и бъдете подготвени за премия. Успех!

Ден преди формалната премиера на „ Вижте по какъв начин бягат “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.

1. „ Вижте по какъв начин бягат “ е въодушевен от действителния триумф на „ Капан за мишки “ на именитата Агата Кристи, която е най-дълго играната режисура в света – с над 27 хиляди представления.

2. Разпитвайки консиержа на хотел „ Савой “, контрольор Столкър го пита от коя част на Франция е, поради акцента му, на което той дава отговор „ Белгия “. Това е отпратка към най-прочутия воин на Агата Кристи – Еркюл Поаро , който е белгиец, само че неведнъж е бъркан с французин.

3. Някои от имената на героите са въодушевени от персоналния живот и други творби на Агата Кристи или други известни театрални пиеси. Макс Малоун е името на втория ѝ брачен партньор. Инспектор Стопард е въодушевен от сър Том Стопард, създателят на известната пиеса “The Real Inspector Hound ”, в която се споделя за разкриването на мистериозно ликвидиране, осъществено в спектакъл. Във кино лентата също по този начин има воин, който се споделя Фелоус – препоръка към Джулиан Фелоус, създателя на „ Госфорд Парк “, в който също се споделя за група англичани, американски продуцент и тяхната прислуга.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

4. Сам Рокуел и Ейдриън Броуди са единствените американци в актьорския състав , въпреки и Рокуел да влиза в облика на англичанин.

5. Сам Рокуел не е бил първият избор за ролята на контрольор Стопард. Когато подготовката на кино лентата стартира през 2017 година, продуцентите обмислят да привлекат за основните функции Хю Гранд и Кийра Найтли . Когато филмовото студио Дисни афишира, че купува 20th Century Fox, планът е комплициран „ на пауза “. След като работата по него стартира още веднъж, основателите на кино лентата към този момент не намират първичния си избор за сполучлив и стартират да търсят нови разновидности.

6. Рут Уилсън влиза в ролята на Петула Спенсър – изтъкнат сценичен импресарио. Оригиналният облик на героинята ѝ е мъж, който се споделя Питър Спенсър, притежател на спектакъл в Лондон. Все отново основателите на кино лентата вземат решение, че жена на име Петула ще донесе повече нюанс .

7. За да бъде основана оптимално достоверна атмосфера, основателите на кино лентата вземат решение да употребяват действителни театри , обединявайки визиите на три разнообразни лондонски здания, с цел да изградят дизайна на този, в който се развива действието на кино лентата.

8. Ричард „ Дики “ Атънбъро е действителен, почитан английски кино и театрелен артист, който в действителния живот в действителност извършва ролята на детектива в постановката „ Капан за мишки “ във Англия .

9. Актьорският състав на кино лентата включва двама носители на „ Оскар “ – Ейдриън Броуди (който през 2003 година става най-младият притежател на премията за присъединяване си в „ Пианистът “ ) и Сам Рокуел (за „ Три билборда отвън града “) и един номиниран за влиятелната статуетка – Сърша Ронан.

10. Подготвяйки се за кино лентата, сценаристът Марк Чапъл прекарва три години в лондонската полиция Скотланд Ярд, наблюдавайки работата и методите на локалните детективи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР