Обичате ли да карате колело? Ако отговорът е Да, как

...
Обичате ли да карате колело? Ако отговорът е Да, как
Коментари Харесай

БГ изобретение заключва колелото по-добре от верига с катинар. Steebl грабна голямата награда в БАКБ `Предизвикателството`

Обичате ли да карате колело? Ако отговорът е " Да ", по какъв начин го пазите от кражба? С верига и катанец, които постоянно носите на тил, в раница? Съвсем скоро ще можете да изоставите тези две тежести и отново да сте сигурни, че ще намерите велосипеда там, където сте го оставили. Ще има опция и на нощуването на велосипеда, окован пред дома.

Тя е полуавтоматична стойка, захранвана от слънчев панел, с карта, която заключва по едно и също време предната и задната капла на колелото и неговата рамка с помощта на мобилно приложение.

Изобретението е с създатели Божидар Христов и Боян Христов, а планът им Steebl нощес сграбчи първата премия в първото издание на състезанието " Предизвикателството " на Българо-американската кредитна банка в партньорство с център " Ринкър " към фондация Bcause.

Изпълнителният шеф Божидар Христов и техническият шеф Боян Христов получиха премията си - 20 хиляди лв. - от ръководителя на Надзорния съвет на БАКБ, основател на състезанието и член на журито му - Цветелина Бориславова, в изложба " Сан Стефано ".



Целта на " Предизвикателството " е поддръжка за бизнес начинания, построени върху концепцията за природосъобразно и стабилно развиване.

От десетките кандидатстващи компании от 21 обитаеми места у нас 13 предприемачи спечелиха място в акселератора и в продължение на три месеца се образоваха и разработваха подробните си бизнес проекти. 12 екипа минаха през всички стадии на състезанието и през вчерашния ден се изправиха пред 6-членното жури, с цел да защитят концепциите си.

Освен огромната премия, бяха връчени още две - 3 000 лева и 2 000 лева

" Запечатано с обич " е планът на Галя Василева и Христо Семков, спечелил втората премия. 

Двамата стартират да отглеждат био ягоди през 2013 година в намиращото се на 15 км от Враца село Боденец, община Мездра. Оттогава до момента всяка пролет всеки може да си купи от тях вкусния плод, само че защото клиентите са толкоз доста, това може да стане единствено против авансово направена поръчка.

За да доближат до повече хора, Галя и Христо желаят да създадат дребен завод за произвеждане на био сладка и лютеници по домашни предписания, които също са доста търсени от клиентите им. Именно с план за основаването на цеха за преправка двамата печелят втората премия.



Да сложим завършек на неразградимите и токсични пластмасовите боклуци! Това е задачата, довела до реализирането на плана " Зера ", спечелил втората премия от 3 000 лв..

Сабина и Божидар Максимови стартират да създават решения, които да заместят пластмасовите контейнери за храна за еднократна приложимост, които предизвикват над 90% от общото замърсяване с пластмаса. Създават чашата ZERA Fest, която е за многократна приложимост, и я оферират в композиция с брандиране, измиване и логистика на чашите.

Решението е ориентирано към огромните промоутъри и уредници на фестивали и други събития в България.

През ZERA в този момент стои предизвикването по набиране на финансиране за закупуване на професионална машина за миене на чаши и инвентар за застраховане на огромни мероприятия.



Дамата в тази колоритна и красива българска носия е носителката на третата премия от БАКБ " Предизвикателството ". Казва се Мина Варджиева и показа " Заралийска занаятчийска работилница за млечни артикули ", която се стреми да възвърне занаятчийското образование в преработката на мляко и млечни артикули.

За тази цел ще провежда занаятчийски образования и демонстрационни производства на ръчен кашкавал, бяло саламурено сирене в дървен шаблон, катък, бутано домашно масло и кисело мляко. Но освен това - работилницата ще се коментира на хората по какъв начин да разграничаване качествените от некачествените млечни артикули на пазара.

Тя се нуждае от финансиране за закупуването на хладилен автомобил и техническо съоръжение за самата работилница, което ще разреши осъществяване на образования, както на място, по този начин и на разнообразни места в страната.



Във всеки план има детайли, които заслужават да продължите да ги разработвате, обърна се основният изпълнителен шеф на БАКБ Илиан Василев, също член на журито, към участниците. А измежду техните планове има доста любопитни. Донко Геров да вземем за пример кандидатства с плана " Зелена мобилна мивка ", а изобретението му разрешава разчистване с пара и без препарати на автомобила. Освен всичко друго, десетките литри вода, употребявани нормално за задачата, са сведени единствено до 2 литра.

Ферма за охлюви, произвеждане на прясна спирулина, завод за преправка на био агро продукция - ягоди, малини, череши, домати, пипер, основаването на новаторска маска за дишане с " интелигентен " вентилатор, който улеснява дишането, с висококачествени сменяеми филтри и мобилна апликация, която следи данните за замърсяването - всички тези и още планове бяха измежду 12-те, достигнали до крайния стадий на състезанието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР