Обичате ли да хапвате нещо малко преди сън? Пийте протеинови

...
Обичате ли да хапвате нещо малко преди сън? Пийте протеинови
Коментари Харесай

6 начина да отслабнете, докато спите

Обичате ли да хапвате нещо малко преди сън? Пийте протеинови шейкове.

Изследователи от Държавния университет в Флорида откриват, че мъжете, които са изпили 30 грама протеин преди лягане, са изгорили повече калории, до момента в който спят, спрямо тези, които не са яли нищо преди лягане. Допълнителен бонус: протеинът може да помогне и за възобновяване на мускулите през нощта. Колкото повече мускулна маса имате, толкоз повече калории горите неподвижен.

А ето и още няколко трика за намаляване през нощта.

Спете в цялостна мрачевина

Когато сте в цялостна мрачевина, тялото ви създава хормона мелатонин, който освен ви приспива, само че може да ви помогне за изгаряне на кафявите мазнини.

Намалете температурата

Спането при по-ниски температури може да ви помогне да изгорите повече калории за една нощ. Хората, които спят в пространства, охлаждани на 18 градуса, изгарят 7 % повече калории, в сравнение с тези, които избират по-топли пространства. Причината е, че телата им работят по-усилено, с цел да покачат температурата.

Определете си време за сън, без компромис

Знаете, че би трябвало да спите задоволително, само че натовареният график пречи на вашата отмора. Ако съумеете да си вземете здравословното количество – 7-8 часа, ще изгаряте повече калории денем, без да трансформират навиците си, демонстрира изследване. Хората, които са се наспали, изгарят с 20% повече калории след хранене, в сравнение с сънливите. Свързани проучвания демонстрират, че неналичието на сън прави мастните кафези по-малко чувствителни към инсулина - метаболитна смяна, обвързвана със затлъстяването.

Без алкохол

REM сънят е времето, когато тялото ни може да изгори най-вече калории. Ако пиете алкохол покрай времето за лягане, тялото ви ще работи за метаболизиране на алкохола, до момента в който спите, т.е. няма да постигнете положение на REM. Чаша вино с вечеря е добре, само че би трябвало да избягвате да пиете алкохол три часа преди да си легнете.

Яжте малко на вечеря

Подобно на пиенето на алкохол, в случай че ядете щедро преди лягане, тялото ви ще има потребност от доста време, с цел да обработи храната. Когато сме в бездънен етап на сън, мозъкът ни излъчва хормон на растежа. Ако ядете късно вечер, храната ще се употребява за струпване на ресурс от лой вместо за гориво.

Бъдете във форма, само че в точното време

Редовните извършения са идеалният способ за понижаване на тежестта. Но не би трябвало да ги вършиме преди лягане. Тренировките разсънват тялото и то не може да доближи до положението на бездънен сън, който е толкоз значим за отслабването. /profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР