Обичате банани? А знаете ли как влияят те на организма

...
Обичате банани? А знаете ли как влияят те на организма
Коментари Харесай

Как бананите влияят на организма ни? Ще се учудите

Обичате банани? А знаете ли по какъв начин въздействат те на организма ни?

Несмилаемият протеин - бананов лектин, има способността да се бори с разнообразни варианти на грипни вируси.

Известно е, че ракът на дебелото черво е третият най-разпространен тип рак измежду популацията на Съединените щати. Заболяването е и на трето място по смъртност. За да намалите вероятността от появяването му, е належащо да добавите към диетата си храни, които съдържат огромни количества стабилно нишесте. Именно бананите съдържат много от него.

Отбелязано е, че това нишесте защищава от появяването на неподходящи следоперативни резултати и има позитивен резултат върху бактериите в храносмилателния тракт. От тях зависи положението на тялото и здравето на индивида. Бананите спомагат за поддържането на естествен баланс на микроорганизмите в червата и укрепват имунитета на индивида.

Съобщава се, че плодът е подобаващ и като сурогат на протеиновите питейни заведения, когато човек постоянно спортува.



Ето и няколко обстоятелството за бананите, потвърдени от науката:

1. Бананите понижават равнищата на кръвната захар: Незрелите банани съдържат стабилно нишесте, което работи като разтворими фибри. Бананите могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на кръвната захар след хранене и да понижат апетита.

2. Бананите съдържат доста значими хранителни субстанции: Един междинен банан (118 г) съдържа и калий, витамин В6, витамин С, магнезий, мазнини и протеини.

3. Бананите усъвършенстват храносмилането: Диетата с банани е обвързвана с доста изгоди за здравето, в това число усъвършенствано храносмилане.

4. Бананите оказват помощ на сърцето: Бананите са добър източник на калий и магнезий - две хранителни субстанции, които са от значително значение за положителното здраве на сърцето.

5. Бананите оказват помощ и на бъбреците: Ако хапвате по няколко банана няколко пъти седмично, може да намалите риска от бъбречни болести с до 50%.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР