Обичаната певица Кичка Бодурова се върна в България. И първото

...
Обичаната певица Кичка Бодурова се върна в България. И първото
Коментари Харесай

Кичка Бодурова разкри сензационно пред "ШОУ" продала ли е тузарския си имот в София и дали ще си сменя името със скандалното...

Обичаната певица Кичка Бодурова се върна в България. И първото си изявление даде за „ ШОУ “. Това се случи директно преди грандиозния й концерт в Мадрид, Испания. А занапред през лятото й следва огромно турне на родна земя. Ще зарадва феновете си от всички краища на България, които не престават да я поддържат и обичат толкоз години. Именно поради тях се връща всяка година тук, надалеч от фамилията и дома си в Лас Вегас. Кичка дава едно от най-личните си изявленията, отголва своята психика и признава неща, които до този миг не е имала храброст да изрече на глас. - Отново сте в България и хилядите ваши фенове чакат с огромно неспокойствие тазгодишното ви турне, което започва скоро. Как се решихте на такова огромно събитие?
- Надявам се и имам вяра че това, което казвате, е реалност. Имам хиляди фенове и се усещам длъжна с няколко концерта да бъда до тях. Искаше ми се към този момент да се отдръпна, защото за мен е много мъчно всяка година този дълъг път. Но от време на време влизам във фейсбук, чета написаното от мои почитатели и чувствам какъв брой доста ме обичат и им липсвам.

- Неизменна част от концертите ще бъде и Стоянка Мутафова? Каква ще бъде нейната роля и за какво се спряхте на нея?
- Имах концепция първо да поканя един млад сътрудник от прилежаща Елада. Миналото лято се срещнахме там и уточнихме детайлности. Но в края на годината чух, че Стоянка е направила инфаркт и доста ми стана мъчително. Аз доста я обичам и почитам. Започнах кариерата си с нея и Пацо, което за мен бе огромна чест. Прекланям се пред гения, всеотдайността й към публиката, силата на духа - боготворя я. И взех решение, че ще бъде едно прелестно лято за нея и за мен да работим дружно. Предложението ми доста я зарадва, несъмнено тъй като и тя ме обича. Тя пристигна и танцува на последния ми концерт в НДК... Но за жалост тя не съумя да пристигна в Мадрид заради здравословни аргументи. И аз не желая да пожертвам и давам дума на моите почитатели за нещо, което може и да не се реализира. Така че ще би трябвало да се откажа от тази моя концепция, която пристигна много непринудено - въпреки всичко Стоянка кара 96-ата си година. И по-добре да трансформира проектите, тъй като здравето е на първо място. И дано го кажа по този начин - в случай че се усеща добре - постоянно е добре пристигнала.

- Откога датира познанството ви? Издайте някоя любопитна преживелица, която ви е сполетяла?
- Бях 20-годишна, когато започнах да имам участия с нея и Парцалев. Напоследък се сеща и ми споделя, че съм я спуквала на табла тогава. Тя е известна и с това, че все се спъва и пада (смее се). Казва, че преди време майка й не почерпила за прощъпалника й - като почнала да върви, и по тази причина все се спъвала. Разбира се, това в кръга на шегата.

Преди 3 години отидох да я видя на нейната вила. Гледам я, слиза по едни стълби без перило. Викам
Абе, ще се пребиеш, бе - по какъв начин може да няма парапет, да се придържаш. След няколко дни отидохме с момчето, което ми оказва помощ за поддръжката на дома, и той й направи парапет. Тя взе, че описа тази преживелица на концерта ми пред цялата аудитория, само че по неин си метод и то стана от съществено подобен подбив. Преди това слязох от сцената и отидох при нея да я прегърна и ми вика на ухото: “Разплака ма, ма!”. Много се разстроила с песента “Не желая да знаеш”. Ние не сме се виждали постоянно в годините, само че имаме доста мощна, взаимна любов и почитание.


Отказва се от концепцията Стоянка Мутафова да я съпровожда на турнето поради здравословното й положение

- Не се ли изморявате от непрекъснатото гастролиране сред България и Америка? Бихте ли се върнали за непрекъснато тук?
- По-скоро живот на 2 континента, не гастроли. Мисля, че взех решение казуса - половин година тук, половин там. Никой не може да се сърди. И по този начин на никого да не дотягам. Но несъмнено мисля да успокоя топката. Уморих се доста от този път. Много, доста е дълъг. Но се сещам, че тук ме чакат почитатели, които ме обрисуват с такива прелестни имена и прилагателни, които не бих посмяла да повторя, тъй като не знам дали ги заслужавам. Имам почитател клуб и почитатели, които бих споделила, че ще тъжат доста, в случай че ги не помни. И по тази причина се усещам длъжна да се връщам. Отидете на страницата на фейсбук „ Национален почитател клуб Кичка Бодурова” да разберете за какво пътувам този дълъг път.

- Вярно ли желаете да си сменяте името на Кей Би?
- Кой ви сподели това?! Аз не съм желала в никакъв случай да си променям името. Просто по този начин се обръща към мен мъжът ми, както и други хора от Америка. Това са буквите на моето име, както се произнасят буквите на британски. Но в случай че и други се обръщат по този начин към мен, няма да се дразня, даже няма да ми направи усещане и ще ми е прелестно, тъй като съм привикнала. Даже единствено с Кей съм привикнала и е по- малко. В Щатите това е признато и към доста хора се обръщат единствено с буквите им. Аз не трансформирах името си, когато толкоз беше одумвано, та в този момент ли. Уважавам избора на моите родители, които изгубих доста рано, и по тази причина не съм мислила в никакъв случай за артистично име. Не е значимо какво е името - значимо е какво оставяш след него.

- Изглеждате много изменена външно, освен цветът на косата, само че и много подмладена и вталена?... Какви грижи полагате за външния си тип? Имате ли някакви пластични интервенции, ботокс и така нататък?
- Всеки човек би трябвало да почита себе на първо място. И аз се старая да го върша. Направих една диета и след това се лиших от обичаната ми нутела вечно. Аз изядох моите сладкиши. Останалите, които съществуват, са непознати, не са за мен. След една избрана възраст храната основава единствено заболявания.
Тя би трябвало да се употребява единствено с цел да не си гладен, а не да се наяждаш до пръсване. Това се отнася до хората, които желаят да наподобяват добре. Сега се храня по няколко пъти дневно, само че по доста малко и съвсем в никакъв случай след 7 часа. Доколкото за лицето ми - правила съм процедури с лазер. Това е. Нямам нито пълнежи, нито кърпежи. Ботоксът е другар на дамите и оказва помощ, само че в доста умерено количество, с цел да не станем с каменно лице.

- Продадохте ли красивия дворец в София или се отказахте от тази концепция?
- Имах няколко оферти, само че сякаш не ми се дава доста. Не мога да се реша. Много я обичам, само че една къща желае да се поддържа, да живееш в нея. И съм си споделила: „ Ако се разделя с нея, ми се желае да я дам на хора, които я заслужават”.

- Оставали ли сте в миналото без пари, да свързвате едвам-едвам двата края и по какъв начин се излиза от такава дупка?
- За моя огромна наслада - в никакъв случай. Но знаете ли, аз постоянно съм се старала да седнал съм по средата на моето чердже. Т.е. в никакъв случай не съм си разрешавала да разходвам повече от това, с което ще се усещам комфортно. Никога през живота си не съм имала заеми. Но постоянно съм живяла в боязън. Страх от това да не се наложи да крънкам, да желая помощ от другар. Страх от спомените от детството. Отварям душата си на тази тематика за първи път. Аз съм израсла в оскъдно семейство с болен татко. Спомням си баща когато се разболя и трябваше да го пратят в София за интервенция на сърцето мама и аз трябваше да вървим също. Даваха ни помощи, с цел да живеем - брат ми беше едвам на 1 годинка. Няма да не преставам... Цял живот това остана в мен - страхът от бедност. Затова работех, влагах в парцели, правех всичко, с цел да може моето дете в никакъв случай да не почувства това, което аз съм претърпяла в детството. Никога не съм била гладна, само че сме се съобразявали с доста неща. После като останах сама, се уплаших доста. Аз съм доста горделив човек и в никакъв случай няма да желая. Страх и суматоха ме обзе тогава. Но истината е, че след това Бог ми е помагал и е бил дружно с мен. Силно имам вяра, че когато имаш 2 гроша допълнително, би трябвало да не забравяш ближните си, би трябвало да даваш, с цел да получаваш. Детството оставя огромен отпечатък в човешкия темперамент и душа. И все пак, че от дълго време съм добре финансово и мога умерено да имам каквото си пожелая, постоянно се преценявам и си споделям: „ По-добре да оказа помощ на някого, в сравнение с да разходвам безсмислено”.


Симеон Сакскобургготски и посланикът Иван Кондов почетоха изявата й в Мадрид през миналата седмица

- А прочувствено по кое време сте били в невъзможност?
- Всеки е претърпял сходни моменти. Ужасно е. В подобен случай най-хубавото е да оставиш времето да намести пластовете. И да мислиш, че каквото и да стане, ще бъде в твоя изгода. Често по този начин се изтезаваме за нещо нежелано, което се случва. И след време виждаме, че в действителност е било за наше положително.

- Да чакат ли нови песни вашите почитатели?
- Току-що записах 3 нови песни, които са прелестни - на Димитър Гетов и Димитър Керелезов. Доста разнообразни от това, което публиката е привикнала да слуша от мен. Имам и една ария, която е в типичния за мен жанр. Чакам с неспокойствие да ги смесим и да ги пуснем, с цел да се чуят преди началото на турнето.

- Какво не знаят още хората за Кичка Бодурова?
- Може би не знаят, че не мога да карам колело (смее се). Не мога да вардя равновесие. Също по този начин не мога да хапвам едно от най-полезните неща - авокадо. Старая да бъда обективен войник в живота и постоянно ще поздравя същинския победител, в случай че това не съм аз.

- Бихте ли взели участие в риалити формат, само че като жури? Как гледате на този вид излъчвания?
- С наслаждение, стига да ме поканят. Може би не съм получила такова предложение до момента, тъй като си потеглям след октомври, а нормално тогава стартират риалитата. Но в случай че получа предложение, мога да аранжирам времето си. Бих се радвала и мисля, че бих била потребна.

- Навремето участвахте в “Музикална академия”, в който ви видяхме да пеете на британски. И ваша млада колежка ви сподели, че имате неприятен акцент...
- Аз не съм учила британски от дребна, приказвам няколко други езика и е обикновено да имам акцент. Не го одобрявам като засегнатост. Завършила съм езикова гимназия с съветски и немски, бях призната немска лингвистика в софийския университет, след това се научих да пиша и приказвам гръцки. Отидох в Америка 35-годишна, приключих 2 семестъра британски в колежа в Лос Анджелис. Мисля, че моята банкова сметка не ми се сърди, че имам акцент, и се разбираме доста добре в действителност.

- Плашат ли ви самотата и годините?
- Самотата?! Аз обичам да съм сама и нуждая се от това. Но не съм самотна в никакъв случай. Дори не ми стига времето, когато съм сама. За годините - това е нещо, от което не можеш да избягаш, в случай че напуснеш този свят. Трябва да одобряваме всеки етап на живота и да му се радваме. И да не се предаваме до дъно. На по-младите, които от време на време с неуважение гледат на по-старото потомство, бих споделила да не не помнят, че един ден и те ще бъдат там. Няма нищо по-хубаво да приемаш живота подобен, какъвто е, и да се стараеш да живееш красиво.


Има огромна маса фенове, които не я изоставят за нищо на света

- Вярваща ли сте? Наскоро се отказахте от покупка на нова къща и загубихте Щатски долар 10 000 поради параклис в настоящия ви дом зад Океана?
- Откъде знаете това?! Ах, вие... Аз мисля, че всеки има една религия в себе си, една своя философия. Израснах с потомство без религия в вяра, неразрешена беше. Но всички ние си я носим в себе си и никой не може да ни я отнеме. Колкото за новата къща, в един миг се сетих, че няма къде да си направя параклисчето, което си имам и което ми е толкоз свидно. Взех да разсъждавам със Зарпас. Излезе ми херпес от терзание какво да върша. Накрая взехме решение, че се отхвърляме, тъй като той в действителност не искаше по никакъв начин да се мести.
В България виждам всички религиозни празници се честват, именни дни и доста други безизвестни за мен. Гърците честват в действителност именните си дни, само че те съвсем не честват рождените си. Всеки месец има по нещо, пък след това дълги уикенди, изобщо... бат Бойко май би трябвало да стегне ситуацията. И след това нямало пари. Ами то несъмнено 3-4 месеца в годината се събират празници за България. Това отново в кръга на шегата го споделям.

- Как релаксирате в свободното си време?
- Шопинг терапия, бейби (смее се). Обичам да чета доста онлайн. И доста обичам да пътувам. Движението изобщо е смисълът на моя живот.

Интервю на Красимир Красимиров
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР