Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти

...
Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти
Коментари Харесай

40 млн.лв. за фирма от чумата, хората са на Вълка и гостуват на премиера

Обичаме те и постоянно ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти постоянно си с нас и не ни оставяш!!! ". Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Facebook. Надписът съпровожда фотография, на която тя и сестра й – Гергана, се намират в дома на министър-председателя Бойко Борисов. Домакинът е прегърнал девойките и театралничи за фрагмента пред камината си (позната от фотоси, които Борисов е разгласил от вкъщи си), написа Свободна Европа.

Кадърът е оповестен на рождения ден на министър-председателя (13 юни) тази година. Изчезна оттова преди дни, когато Свободна Европа насочи публични въпроси посредством държавната осведомителна работа до Бойко Борисов дали познава бащата на двете девойки, както и фамилията му. След като министър председателят отговори негативно – фотографията бе изтрита от персоналния профил на Габриела Лазарова.

"Син кръст 2016 " и войната за трупове

Майка и татко на двете девойки са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Двамата съпрузи имат компания “Син кръст 2016”. Това е една от двете компании, притежатели на мобилни инсинератори, които работят по контракт за неутрализиране на скотски боклуци с Българската организация за сигурност на храните (БАБХ).

Както разкри неизлъченото по Нова телевизия следствие "Война за трупове ", от 2018 година до момента единствено "Син кръст 2016 " има подписани контракти с БАБХ за над 40 милиона лв..

Агенцията е упълномощила на компанията да гори скотски трупове с два мобилни инсинератора. Общият потенциал на техниката е изгаряне на 16 тона трупни боклуци на денонощие.

По контракт “Син кръст 2016” има ангажимент да обезврежда боклуци при положение на зараза, само че до момента БАБХ нито един път не е изпратила инсинераторите в огнищата на болестите. Независимо, че в документите към публичната поръчка Агенцията по храните отбелязва какъв брой е рисково да се заравят мъртви животни, до този миг всички наложително умъртвявани кози и свине се загробват.

Агенцията обаче употребява като мотив чумата по дребните преживни животни и навлизането на африканската чума, с цел да подписа с компанията спомагателни анекси за разпределяне на още пари.

От БАБХ не споделят какъв брой пари и защо количество са плащали, тъй като съгласно тях това не е информация от публичен интерес. Но от обществено наличните документи излиза, че единствено за 34 дни в края на 2018 година “Син кръст 2016” са обезвреждали по документи три пъти повече трупове, в сравнение с разрешава потенциалът на мобилната техника. Само за тези дни компанията е получила над 2,5 млн. лева

И до този миг от ведомството на Дамян Илиев отхвърлят информация къде се намират мобилните инсинератори и по какъв начин е допустимо с потенциал от 8 тона на апаратура да се обезврежда такова голямо количество боклук.

Според Търговския указател Лазаров е бил шеф още на “ВОЛФ-96”, представител на ДИТЦ и “Чистота София”. Името на Лазаров стана известно около рецесията с боклука на столицата, когато той е шеф на фирмата-концесионер “Новера”.

Спомените на Борисов

Заради оповестената от дъщерята на Лазаров фотография, Свободна Европа попита министър-председателя познава ли притежателя на компания "Син кръст 2016 ", както и в какви връзки е със фамилията му.

Според отговора от държавната осведомителна работа, министър председателят Борисов, в качеството му на кмет на София, "се е срещнал с Борислав Лазаров по отношение на провокираната рецесия с боклука в столицата, която се случи през 2009 година ".

Тогава Борисов приключи договорите с компаниите „ Чистота-София “ и ДИТЦ, благосъстоятелност на „ Новера “, които чистеха по-голямата част от софийските региони.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР