Обичаме класическото крем брюле, но това с кафе, добавено директно

...
Обичаме класическото крем брюле, но това с кафе, добавено директно
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Еспресо крем брюле

Обичаме класическото крем брюле, само че това с кафе, добавено непосредствено в сместа, е още по-впечатляващо на усет.

Днешното ни предложение за десерт не е изключително диетично, само че сигурно е уместно за специфичен мотив или за моментите, когато желаеме да поглезим сетивата си с нещо вкусно и друго.

Крем брюлето е към този момент една от обичаните ни предписания за такива сюжети, само че в случай че желаете да вдигнете нещата на ново равнище, пробвайте тази по-различна версия с еспресо.

За да я приготвите, ще ви трябват: 

2 шота еспресо (всяко по към 50 грама за по-лесно измерване)

1 и 1/2 чаши готварска сметана (350 грама)

1/2 чаша пълномаслено мляко (125 грама)

1/2 чаша захар (72 грама)

1 ванилия

6 огромни жълтъка

1/4 чаена лъжица сол

Приготвяне :

Включете фурната да загрее до 160 градуса. Подгответе шест съда за печене рамекин в огромна тава и сварете кана вода, с цел да извършите водната баня.

Междувременно в тенджера на средновисока температура смесете готварската сметана, млякото и еспресото да се готвят, като внимавате да не кипне. В друга купа пък смесете захарта и ванилията, а към тях прибавете и солта, и жълтъците. Разбийте, до момента в който сместа не изсветлее и не стане по-гъста на текстура – това би трябвало да отнеме към минута.

Когато сместа от млякото и сметаната доближи точката, тъкмо преди кипенето, постепенно прибавете 1/3 от нея към яйчната примес. След това постепенно прибавете останалата част и разбъркайте добре.

Накрая разпределете в рамекините и печете във фурната на водна баня за към 30-35 минути. Оставете брюлето да изстине на стайна температура и в следствие сервирайте студено. Можете да завършите десерта в типичен крем брюле жанр – с карамелизирана захар от горната страна.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР