Обичаме думата промяна, но сякаш ни е страх от нея.

...
Обичаме думата промяна, но сякаш ни е страх от нея.
Коментари Харесай

Как да дадем старт на промяната в живота си?

Обичаме думата смяна, само че като че ли ни е боязън от нея. Дори когато ни „ крещи “ в огледалото, даже когато осезаемо усещаме нуждата да ни се случи, когато си мечтаем да ни „ зашлеви “, да ни разсъни. И новогодишните обещания нямат нищо общо с това. Затова пък новата година има едно огромно преимущество – дава ни мотив да стартираме на чисто, да захвърлим най-малко част от страховете си и с плахи и дребни стъпки да достигнем до смяната, от която имаме потребност. Да си я позволим, да погледнем в това огледало и да забележим усмивката си, да забележим хубостта. Онази, която вътре в нас се разхожда боса, леко изтощена и негримирана и я е боязън да се покаже. Онази, която желаеме всички други да видят, само че огряна, цветна и смела.

Самата аз толкоз се бях сприятелила със страховете си през последните няколко месеца, че започнах да ги натъкмявам в зоната си на комфорт, да се сприятелявам с тях и да се укривам под шапки, необятни палта и очила. Спрях да се гримирам и комфортно се намествах в обичаните си кецове, потискайки женствеността, която толкоз доста искаше да излезе на показ. Препусках по задания, работех повече, в сравнение с би трябвало, с цел да обезщетявам неналичието на обич. И си мислех, че в това мога да открия салдото, да намеря това „ себе си “, на което все по-трудно му ставаше да живее по този метод. Докато в един миг не се озовах още веднъж против огледалото и то ме питаше: „ Ти харесваш ли се такава? “. Не, не ме питаше, крещеше ми. „ Не “, прошепнах аз с цялото изтощение, в което страховете ме бяха оковали.

Беше малко преди началото на новата година и като че ли това ми даде малко кураж, с цел да стартира. Да стартира на чисто. И за мен се случи някъде сред началото и края, когато взех решение, че би трябвало да посрещна годината блестящо, цветно и щуро, даже и когато усещах краката си вледенени. Нищо, че бях поставила не един, а два чорапогащника, просто тъй като минусовите температури не можеха да ме спрат да отида на най-желаното празненство с пола.

Дни по-късно си припомних какъв брой обичам ярките червила и какъв брой добре се усещах, когато добавях от обичаното си алено заран, тъй като нямаме потребност от специфичен мотив, с цел да го носим. Освен това ярките устни постоянно приковават вниманието, даже и да нямаме грим върху очите си (може би единствено серпантина и малко хайлайтър за искра върху скулите). Толкова малко, а толкоз рядко го вършим, нали?

Смених и цвета на косата си – типичен трик за старт на смяната, само че постоянно работи. Винаги! И обувките смених, тъй като несъмнено сте усещали какъв брой по-женствена става и походката, и осанката ни, когато сложим елегантни обувки, даже и на дребен или междинен ток. Малките неща, които „ пробуждат “ момичешкото в нас. Малките неща, които ни карат да сияем, даже когато дребни сълзи проблясват по ръба на клепачите. Малките неща, с които най-сетне сме подготвени да поканим смяната в дома си. Да я погледнем в огледалото – и да се усмихнем. „ Промяната стартира в теб “ е и посланието и на новата акция на. С тези вдъхновяващи видеа, в които всяка от нас може би ще се припознае. За да си напомни, че нещо най-сетне би трябвало да се промени. Отвътре на открито. И да излезе на показ. Красотата да излезе.



С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР