Обичаме да приписваме чудотворни и лечебни свойства на всяка храна

...
Обичаме да приписваме чудотворни и лечебни свойства на всяка храна
Коментари Харесай

Кои са новите суперхрани

Обичаме да приписваме чудотворни и лечебни свойства на всяка храна с псевдоним " здравословна ". И макар, че има храни, които ни оказват помощ да реализираме по-добро здравословно положение, заради високата хранителна стойност, не би трябвало да забравяме други положителни привички като извършения, отбягване на стрес, отмора, здравословна и уравновесена диета.

Вярно е, че има доста артикули с по-голяма хранителна стойност от други, богати на витамини, минерали и антиоксиданти, с доста фибри и ниско наличие на захари и мазнини.

Типичен образец за това е годжи берито, чиата, киноата и джинджифилът. Любителите на здравословното хранене към този момент се пробват да наложат нови храни с отлични свойства, които бързо приковават вниманието в обществените мрежи като Instagram. Макар да не порастват по нашите географски ширини, коства си да се осведомяваме за тях.

 9 от най-странните тропически плодове
9 от най-странните тропически плодове

И най-вкусните

Дуриан

Дуриан са жанр тропически дървета, публикувани най-вече в Югоизточна Азия, който може да се откри в страни като Тайланд, Малайзия или Индонезия. Плодът се отличава със своята висока хранителна стойност, най-вече богата на витамини (B1, B2, B3, B5, B6 и C), минерали (желязо, магнезий, калий и мед), фибри и съществени мазнини като Омега 3 и 6.

 Снимка 383926

Благодарение на своята хранителна стойност, дуриан е чудесно противовъзпалително средство, което усъвършенства имунната система. Значително оказва помощ и за понижаване на безпокойството и безсънието. Също по този начин се смята за антибактериална храна, способна да отстрани чревните паразити.

Но има един голям минус - извънредно неприятната миризма, която излъчва. До такава степен, че множеството хора не могат да употребяват плода, тъй като не могат да я устоят. По тази причина е неразрешено и превозването му от една страна в друга.

Облепиха

Това е шубрак, чиито жълти плодове имат доста потребни свойства. Освен че съдържат антиоксиданти и други хранителни субстанции, от тях се прави и етерично масло с отлични характерности, които дружно с витамин Е и бета каротин, спомагат за запазването на кожата, зрението и предотвратяват стареенето.

 Снимка 383928

Облепихата, известна още като ракитник, морски зърнастец, сибирски ананас , е плод, богат на витамин С, който освен защищава от настинки, само че и усъвършенства имунната система и регенерира тъканите. Много известно растение в света на козметиката и добавките.

Каму каму

 Снимка 383929

С генезис от Южна Америка, каму каму надвишава 50 пъти наличието на витамин С в един портокал. Той също по този начин ни обезпечава витамини В и минерали, като калций или желязо, в допълнение към многото антиоксиданти, които съдържа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР