Обичаме да говорим за равнопоставеност и взаимно уважение и всички

...
Обичаме да говорим за равнопоставеност и взаимно уважение и всички
Коментари Харесай

9 знака, че връзката ви се разпада

Обичаме да приказваме за равнопоставеност и взаимно почитание и всички сме положителни на доктрина. А дали е по този начин на процедура? Можем ли да разпознаем по кое време взаимоотношенията ни са несправедливи?

Ето няколко постоянно срещани обстановки.

Неравностойно консумиране на време и пари за общи потребности

Всеки ден вършиме всичко допустимо да напазарувате след работа и да приготвяте закуска, обяд и вечеря, тъй като вашият сътрудник е привикнал да го хранят добре? Започвате нова работа, тъй като не можете да си позволите да удовлетворите всички прищявки на индивида до себе си? Заплатите ви не стигат за двама? Това е незаслужено.

Когато единствено един от вас има изгода от взаимния ви живот

Вашият сътрудник живее вкъщи ви, вие чистите, готвите и си делите разноските на половина. Струва ли ви се, че всичко е наред в тази обстановка? 

Илюзорна финансова самостоятелност

Отказвате си финансова поддръжка в сложни моменти, тъй като „ парите скапват връзките “. Има даже и поговорка, която гласи „ Ако желаете да загубите другар, дайте му пари “. Но е незаслужено да не помогнете на обичан човек, когато имате опция.

Нямате на кого да разчитате

Не можете да си позволите да се разболеете, тъй като никой няма да се погрижи за вас? Смятате, че вашият сътрудник ще се оправи и без вас, тъй като „ не е дете “? Не можете да го помолите да се грижи домашния ви любим или да полива цветята, когато пътувате. Несправедливо.

Лице в лице със напрежението

Спрели сте да споделяте възприятията си, тъй като знаете, че сътрудникът ви няма да прояви съчувствие? Не желаете и не давате препоръки, тъй като безусловно нямате визия какво се случва в живота на другия? Не чувствате поддръжка, когато обезверено се нуждаете от нея? Това е незаслужено.

Обвинения, че не можете да вършите „ типично “ мъжки или женски работи

Упрекват ли ви, че не можете да поправите една спукана тръба в кухнята? Засрамват ли ви, че не можете да готвите? Трябва да започнете да печелите „ като мъж “ или да бъдете „ добра стопанка “? Не сте длъжни на никого да се вписвате в стандартите.

Отказ от вдишване на отговорност

Децата ви не се оправят добре в учебно заведение? Плановете ви са се провалили по някаква причина? Разбира се, че виновността е единствено ваша. Обвиняват ви за всичко, което касае и двамата. Това е незаслужено.

„ Неподходящо “ занимание

Колекцията ви от марки заема прекалено много място? Шевната ви машина му пречи да гледа телевизия? Или заниманието ви е просто „ необичайно “. Този човек не ви прави оценка.

Собствените ползи на първо място

Те ви ли се коства необичайно, че в целия цялостен дрешник вашите облекла би трябвало да се събират единствено на едно рафтче? Картините ви са махнати от стените, с цел да има „ повече въздух “. Изглежда вашите потребности въобще не се взимат под внимание.

Едно последно нещо, което си коства всеки от нас да помни:

Ако чувствате някаква взаимозависимост от колегата си (емоционална, психическа или финансова), това е знак, че би трябвало да преосмислите връзката си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР