Обичаме баклава! Това е един прекрасен десерт, който често приготвяме

...
Обичаме баклава! Това е един прекрасен десерт, който често приготвяме
Коментари Харесай

Как да направим най-вкусната баклава?

Обичаме саралия! Това е един прелестен десерт, който постоянно подготвяме и хапваме вкъщи. Вариациите, които се срещат са доста, само че тук ще споделим с вас по какъв начин да извършите най-вкусната саралия, която просто ще ви накара да си оближете пръстите! Добрата вест е, че тя е лесна за подготвяне и можете да изненадате своето семейство, близки (или себе си) с един превъзходен десерт, даже да нямате огромни кулинарни умения. 
Фактите за саралията са доста забавни и нейната известност е голяма. Достатъчно е да знаете, че една от най-оборотните пекарни в Истанбул продава над 1 звук саралия на ден! Винаги е имало огромна полемика по отношение на това дали саралията би трябвало да се поръсва с шам-фъстътк, само че ние оставяме това решение в ръцете на индивида, който прави рецептата. Предпочитаната от нас разновидност е без него, само че в случай че имате предпочитание може да го добавите. 
Какви артикули ни трябват:
1 пакет кори
½ масло
1 ч. брашно
1 ч. захар
1 бакпулвер
1 ч. натрошени орехи
2 ч.л. канела
1 ч. олио
4 яйца
Начин на подготвяне: 
Тавата се намазва с олио/масло. Корите се слагат като непрестанно се мажат с олио. Половината кори се подреждат. Прави се пълнежа: брашното, захарта, бакпулвера, яйцата, орехите, канелата и маслото се разрушават дружно и се заливат върху корите. Поставят се останалите кори и сред всяка се намазва от пълнежа. Слага се да се пече, до момента в който не стане златиста коричка. Прави се заливка от 1л. и 200мл. вода и 1кг. захар, разбъркват се дружно. Когато се изкара саралията се залива и остава да попие за няколко часа в хладилника.
Споделете с нас дали рецептата ви е харесала. Гарантираме, че ще си оближете пръстите!
!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР