Обичам те, Русия, и днес дадох клетва на тази велика

...
Обичам те, Русия, и днес дадох клетва на тази велика
Коментари Харесай

Първата жена на Емил Димитров стана рускиня, Путин лично разписал указа

„ Обичам те, Русия, и през днешния ден дадох клетва на тази велика страна. Страните ни са обединени от вековна обич! ”. Тези патетични слова изрича певицата Грета Ганчева, до момента в който поставя клетва като новоизлюпена съветска гражданка пред московския дипломат в България Анатолий Макаров, кремълски дипломати и представители на български публични организации.

Сбирката е направена в съветския културно-информационен център в София. Накрая в символ на признателност Ганчева изпява две песни - „ Русия ” и „ Моя страна, моя България ”.
Както означават дипломатически източници, сходно събитие се прави за първи път в актуалната история на България. Посланикът Анатолий Макаров освен това акцентира, че съветското поданство „ е получено от непосредствен и приближен другар ”. Той напомня и заслугите на госпожата към Русия: „ Кариерата ви, по време на която сте записали доста независими албуми, а също по този начин участвате в редица игрални филми, е неразривно обвързвана с Русия. В чест на Олимпийските игри в Москва издадохте първия си музикален албум с композиции на съветски език, през 1986 година - сбирка от патриотични и фронтови песни за Великата отечествена война! ”

Президентът Владимир Путин е разписал указа за съветското поданство на близката другарка на починалия мафиот Иво Карамански на 5 октомври 2020 година под номер 609. А като претекстове са маркирани солидните заслуги на Грета Ганчева и дългогодишният й труд в интерес на народите на двете страни.
„ Благодаря ти, че ме взе в огромното сърце на Русия , в фамилията си, аз съм част от него. Горда съм, че станах гражданка на великата Русия ” -  сипе прочувствени самопризнания Ганчева след полагането на клетвата.

Изпълнителката на „ Тумбалалайка ” не пропуща да подчертае, че съветското поданство я прави „ най-щастливата жена на това място ”.
Любопитно е обаче дали Грета Ганчева се е отказала от българското си поданство. За елементарните хора се изисква да се освободят дефинитивно от остарялото си поданство, преди да вземат съветско. Едва ли обаче Ганчева е предходна по този път. Както изясняват осведомени, такива вип-персони се употребяват с всевъзможни преимущества, в това число и да си запазят родния паспорт, тъй като са един тип рекламни сътрудници на Кремъл. Тогава обаче от тях би трябвало да се заинтересуват нашите спецслужби. Разбира се, при годините и потенциала на позабравената към този момент певица това звучи несериозно, писа Уикенд. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР