Обичам кръгли тиквички, защото освен че ми се струват по-вкусни,

...
Обичам кръгли тиквички, защото освен че ми се струват по-вкусни,
Коментари Харесай

Италиански дни: Кръгли тиквички с риба тон

Обичам кръгли тиквички, тъй като като се изключи че ми се костват по-вкусни, наподобяват симпатично. Вариантите за пълнени тиквички са съвсем колкото и продуктите в магазина. Един от обичаните ни способи за приготовлението им у дома е този с риба звук. Има най-различни предписания за пълнени тиквички с риба звук (включително и варени в тенджера), само че тази, която съм правила към този момент към 100 пъти, е по-лесна, по-бърза и по-вкусна. Има малко съставки, а в подправките всевъзможни хрумвания са добре пристигнали. Лично аз се придържам към максимата, че хубавата храна е семплата и се старая да не комплицирам прекомерно рецептите. Хубавото на това ядене е, че е вкусно и топло, и охладено. Ето за какво няколко такива тиквички могат умерено да чакат в хладилника 2-3 дни.Необходимите артикули:

За двама:
2 приблизително огромни кръгли тиквички
1 яйце
125 г извара (рикота)
100 г риба звук в зехтин от консерва
1 филиз зелен лук
2 късчета ементал или кашкавал
сол
черен пипер

Издълбайте тиквичките с лъжичка. Вътрешността им запазете (може да я добавите към салатата си например). Покрийте тавичка с хартия за печене, посолете тиквичките малко и запечете за 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.Отцедете рибата звук и я оставете настрани. Зехтина от кутията загрейте в тиган за сосове. Задушете в него ситно нарязания зелен лук. Изключете котлона, прибавете рикотата и яйцето. Разбъркайте добре. Накрая посолете на усет и поръсете с малко черен пипер.

Извадете тиквичките от фурната и ги напълнете с пълнежа догоре. Накрая сложете парченцата ементал, тъй че да образуват запушалка. Върнете във фурната и печете още 10-15 минути.

Повече от Елена можете да намерите на фейсбук страницата Italian Days.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР