“Обичам котките, защото харесвам дома си, а те постепенно се

...
“Обичам котките, защото харесвам дома си, а те постепенно се
Коментари Харесай

Отглеждането на котка вкъщи прави чудеса за здравето ви

“Обичам котките, тъй като одобрявам дома си, а те последователно се трансформират в неговата душа ” споделя Жан Кокто.Този откъс приказва доста. Според Американската асоциация за домашни любимци, в Съединени американски щати се отглеждат към 96 милиона котки в домовете. Специалисти считат, че има директна връзка сред човек-животно, която има и здравословен резултат. Ето с какво ви оказва помощ котката в дома:

1. Подобрява сърдечно-съдовата система
Проучвания на Университета в Минесота демонстрират, че хора, които не имат котки, страдат от сърдечно-съдови заболявания 30-40% повече в съпоставяне със притежателите на котки. За страдание, това не се отнася за притежателите на кучета. Същото изследване сочи, че вероятността от неочакван сърдечен удар е доста по-малка измежду притежателите на котки. Националният здравен институт твърди, че притежателите на котки оцеляват доста по-често при инфаркт от другите. 

2. Подобрява имунната система
Ако имате котка, сте по-малко склонни към меланхолия, смеете се по-често, играете повече и сте по-активни физически. Всичко това спомага за възстановяване на имунната ви система. Котките усещат по кое време не се чувствате добре и умеят да ви успокояват.

3. Намалява алергиите и дихателните проблеми
Деца, отгледани с котка, развиват имунитет към алергии на ранен стадий. Проучванията сочат, че произшествия с дихателни проблеми /включително астма/ са доста по-ниски при деца, отгледани с котки от ранно детство. Освен това, деца, които живеят с котки, развиват по-голяма емпатия към възприятията на другите и по-лесно поддържат връзка с хората.

4. Намалява кръвното налягане
Ако галите котката си постоянно, това води до утешение и, надлежно, понижаване кръвното ви налягане. Според изследвания на Университета в Ню Йорк, хора, които имат котки, по-рядко страдат от високо кръвно налягане. 

5. Намалява равнищата на холестерол и триглицериди
Всеизвестно е, че положителната диета и упражненията оказват помощ за понижаване на равнищата на холестерола и триглицеридите. Котката в тези случаи също оказва помощ, даже повече от доста медикаменти. 

6. По-малко стрес
Всеки от нас изпада в стресови обстановки. Един от методите да избягате от напрежението, е да погалите своята котка. Дори самите грижи за нея, ви оказват помощ да се чувствате по-спокойни и в естетика със себе си.

7. Намалява депресията
Самата котка не може да ви излекува от меланхолия, само че оказва помощ да избягате от тъмните мисли и да се концентрирате върху нещо друго. Любовта, която котката излъчва, грижите, несъмнено ви вадят от черните мисли и гонят депресията.

8. Намалява чувството за самотност
Много хора се усещат самотни, без значение с кого живеят. Ако страдате от чувство за самотност, вземете си котка. Грижите за нея, игрите, ви карат да се чувствате потребни за някого. Мъркането на котката, забележимото наслаждение, което демонстрира, че е край вас, са чудесна премия.

9. Намалява визитите при персоналния доктор
Ако си вземете котка, сами ще се убедите, че по-рядко ще се срещате с лечебни заведения и лекари. Много лечебни заведения даже включват котките към лекуването или възстановителния развой по-късно, което понижава времето и разноските за излекуване спрямо тези лечебни заведения, които не го вършат.

10. Повече въодушевление и усмивки
И не на последно място - котката ви носи въодушевление, усмивки и наслаждение. Всички положителни страсти въздействат на нашето здраве. Ако имате котка у дома, ще видите какъв брой мотиви за усмивки ви основава тя. Колкото повече усмивки, толкоз по-малко недоволства от заболявания и неразположения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР