Обичам ги циганите. Жената, с която живея, също е от

...
Обичам ги циганите. Жената, с която живея, също е от
Коментари Харесай

10 000 лева трябват за свободата на фермера, прегазил циганин крадец

Обичам ги ромите. Жената, с която пребивавам, също е от техния етнос. Много скърбя за случилото се. Мъжът, който съм прегазил, е родственик моята жена. Това сподели в правосъдната зала в Пловдив кипърецът Димитракис Пирилис и се разплака.

Парадоксално е, че прокурорът предложи парична гаранция за Пирилис. Според Светлозар Лазаров, чужденецът е пристигнал преди 17 години в нашата страна да прави бизнес, а показанията на ромите, които са станали очевидци на случая, си опонират и то съществено.

Днес Пирилис апелира мярката си за неотклонение „ непрекъснат арест “ и желае да излезе на независимост. Апелативен съд реши да постанови гаранция от 10 000 лева Той ще бъде пуснат на независимост сега, в който я заплати.

Съдът уточни, че това е най-адекватната мярка, съгласно тях, тъй като Окръжен съд-Пловдив не е отчел обстоятелството, че Пирилис е съдействал на следствието, обадил се е на 112 за полиция и кола за спешна помощ, защитавал е парцела си.

Както БЛИЦ заяви, кипърецът е упрекнат в убийството на 30-годишния ром Петър Гаджов, който с още двама влезнал да краде в парцелите на животновъда.

През годините ромите от село Болярино, където Пирилис отглежда крави и дава работа на доста хора, са му отмъкнали стотици животни, което основава финансови проблеми на бизнеса му. Адвокатите на обвинения подчертаха, че той от 17 години живее в България и се употребява с извънреден престиж измежду жителите на Болярино.

Няма заплаха той да се укрие и също така спомага на проверяващите. Много негови служащи не са си получили заплатите, защото той е в ареста. Адвокатите подчертаха още, че ромите, които са свидетелствали, са излъгали за доста неща и техните показания изрично се разминават с направената автотехническа експертиза. Тя потвърждава, че прегазеният е бил блъснат с 20 км/ч., а не със 70, както настояват ромите.

Адвокатите показаха още, че Пирилис е защитавал собствеността си. Кипърецът съобщи, че всичко е станало инцидентно и предложи да заложи имуществото си в интерес на страната. Той сподели, че все още губи доста пари поради изпуснати периоди.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР