Обичам Гърция. Но не обичам Халкидики. Претъпкано е, доста е

...
Обичам Гърция. Но не обичам Халкидики. Претъпкано е, доста е
Коментари Харесай

Кавала и Seat Ateca: перфектната комбинация

Обичам Гърция. Но не обичам Халкидики. Претъпкано е, много е скъпо за това, което предлага, а на някои места се усещам като в България. Не ми се нрави всеобщата суматоха, която се основава по пътищата към полуострова, само че е разбираемо. Не мога да кажа, че разбирам хората, които ми декларират: „ Ма то е по-евтино от България. “ Това е постижимо единствено при едно условия: в случай че седиш по през целия ден в къщата, която сте наели с компанията, брулите карти, пиете бира и ядете това, което сте натоварили от Lidl. Но това ли е почивката в Гърция, в случай че не излезеш няколко пъти на ресторант? Тогава разбираш, че на Халкидики е много скъпо, повече от нужното. Повече от това, което получаваш.

А аз обичам да получавам най-хубавото за парите, които заплащам. Ще ме контрирате, че в Кавала е пренаселено, че не можеш да си починеш. Сигурно през летните месеци е по този начин, само че юни и септември, когато почивам със семейство си, всичко е повече от умерено и в границите на рационалното. По-евтино е от Халкидики, одобрявам града доста, научих къде да вървя, храната е невероятна, нощният живот също. Затова изкарах няколко майски дни в Кавала като конфигурация за идното лято, а удоволствието да стига до такава степен и назад ми даде Seat Ateca.
 В дребното Сен Тропе има какво да видите, има къде да се разноските. Крепостта дава тази чудесна панорама, която си заслужава дребното пот, с цел да се изкачите до върха. В дребното Сен Тропе има какво да видите, има къде да се разноските. Крепостта дава тази чудесна панорама, която си заслужава дребното пот, с цел да се изкачите до върха.
Това е автомобил, който също слага един значителен въпрос. И тук всичко се свежда до верния избор. Да, наясно съм с всенародната обич към Халкидики, още по-наясно съм с всенародната обич към Volkswagen. Но Seat Ateca е верният избор за мен, тъй като предлага всичко това, което предлага VW Tiguan, само че на доста по-разумна цена. А аз бих добавил – и с по-откроим дизайн. Ако с последното не се съгласите, то сигурно дизайнът на Ateca е най-малко по-свеж от този на Tiguan.

Но по-важното – получавате безусловно всичко, което националната марка може да предложи, само че на доста по-разумна цена. За да не съм необоснован ще кажа, че при идентично съоръжение – 190 дизелови „ коня”, 4х4 и 7-степенен автоматик предлагането на Seat коства 59 570 лева с Данък добавена стойност, до момента в който това на Volkswagen – 71 145 лева Вярно е, че законодателят Nissan Qashqai може да се вземе за 49 790 лева, само че неговият дизел е макс. 130 к.с., а композиция сред 4х4, дизел и автоматик (в този случай CVT) – няма.
 В компанията на по-малкото си братче Arona. Преди година и половина марката нямаше нито един SUV, а напълно скоро гамата им ще се попълни от трети - седемместният Terraco. В компанията на по-малкото си братче Arona. Преди година и половина марката нямаше нито един SUV, а напълно скоро гамата им ще се попълни от трети - седемместният Terraco.
За три дни в Кавала разбрах едно – няма да съжалявате, в случай че не употребявате града единствено за спирка на път за Тасос. Това евентуално е и най-голямата болежка на туризма във и към града, която е елементарно разбираема. А Кавала предлага страхотна атмосфера. Фиестата е непрекъсната, а аз се чудя по кое време работят тези хора, с цел да изкарват пари за непрекъснато цялостните заведения. Предполагам Airbnb има пръст в цялата работа, само че това е най-хубавият вид за отмора в града.

Вероятно ще е по-добре да заложите на хотел Galaxy, само че единствено в случай че сте в Кавала сред 29 юни и 1 юли, когато се организира въздушното шоу в града. То е над пристанището, а въпросният хотел, в който бях отседнал аз, е тъкмо пред корабчетата, предлагайки чудесна панорамна панорама към морето от ресторанта на последния си етаж. Но другояче предлагам да се спрете на апартамент, хотелите не са силата на гръцкия туризъм.

Една от мощните страни на Ateca е региона на задвижването, където моделът предлага от всичко по доста. Моделът се предлага с два бензинови мотора 1,0 TSI и 1,4 TSI, чиято мощ е надлежно 115и 150 к.с. Дизеловите елементи са 1,6 TDI (115) и 2,0 TDI, само че последният е с две мощности от 150 и 190 к.с. По-мощният бензинов мотор се предлага във версия 4х2 и 4х4. Само дребният дизел върви с предно, до момента в който двете 2,0-литрови дизелови версии се оферират със системата 4DRIVE.

Трансмисиите са две, само че най-интересното е, че Ateca предлага композиция, която доста от съперниците му не могат: мощен дизелов мотор със 190 к.с., 4х4 и 7-степенен автоматик. Предполагам, че това е най- пожеланият избор на нашия пазар. Според мен не по-лоша е по-маломощната версия със 150 к.с. на дизела, само че защото съм почитател на Мечо Пух и неговото „ колкото повече, толкоз повече”, а и карах дизела със 190 „ коня” – избирам точно него.
 Препоръчвам морските деликатеси в Sabbas. Гордеят се с морските си оферти, а мидите... мидите им са превъзходни. Препоръчвам морските деликатеси в Sabbas. Гордеят се с морските си оферти, а мидите... мидите им са превъзходни.
Стане ли въпрос за храна, аз съм корав почитател на философията на Мечо Пух. Гърците са издигнали храненето в същински обред, това ви е известно. Там не се сяда просто да се хапне, там се сяда да се яде, да се пийне, само че най-важното – да се прекарат няколко часа в приятна атмосфера с другари.

Приятелите ги имах, храната беше обезпечена, значимото бе да се избере вярното място. Затова заложихме на по-отдалечено място от туристическите крайбрежни заведения, а точно Sabbas. Потърсете го, няма да съжалявате. На морето е, само че по-важното е, че храната е невероятна. Тук ядох най-страхотните миди, които съм опитвал в живота си. А рибата идва рано сутринта от морето.
 За гърците храненето е със статут на обред: продължава часове, компанията би трябвало да е огромна, а храната - страхотна. В Sousouro месото е великолепно. За гърците храненето е със статут на обред: продължава часове, компанията би трябвало да е огромна, а храната - страхотна. В Sousouro месото е великолепно.
За вечерта може да заложите на мръвката, царе са. Идеалното място за това се споделя Sousouro и си е локална забележителност. Намира се в центъра на града, в единствения непокътнат турски хамам. Свирят ти на ушенце, заведението постоянно е цялостно, а месото ужасно. Дори така наречен street food в Кавала предлага ужасно месо, няма нищо общо с нашите разбирания за този вид храна, а цените са в действителност доста ниски за предлаганото качество.

Не се подлъгвам, че Ateca ще бъде каран отвън пътя. Той и не може доста, тъй като просветът му е малко над 170 мм, само че това не е толкоз значимо. Аз персонално не го и чакам от този вид коли. За мен основополагащо е държанието на пътя, а там Ateca се показва повече от добре.

Да, вълната на неодобрение против дизелите става все по-мощна в Западна Европа, само че тези 400 Нм при 1750 об./мин са мас за душата. Работи в превъзходен синхрон със 7-степенната DSG трансмисия. Не е незначителен фактът, че съумях да смъква разхода до 7,6 л/100 км. Не споделям, че е нещо невиждано, само че возех още 3 индивида, а багажникът с размер 485 литра бе цялостен догоре с куфари, защото въпросните ми трима спътника бяха дами.
 Повечето къщи в Кавала са бели, само че го назовават Синия град. Причаната за това са плажовете на дългата 65 км брегова линия на града, всички от които имат Повечето къщи в Кавала са бели, само че го назовават Синия град. Причаната за това са плажовете на дългата 65 км брегова линия на града, всички от които имат " Син байрак ".
А както добре знаете, дамите би трябвало да са готови за всевъзможни обстановки. Като това – да имат най-малко три типа джапанки за плажа. Аз мога с един да изкарам и цялата отмора, само че това не е значимо. Важното е, че към Кавала има задоволително места, на които дамите да разхождат плажните си тоалети. Едно от тях е мултиплексът „ Батис”. Той е ситуиран на един от най-красивите плажове, на 4 километра западно от Кавала. Има и къмпинг, хубави заведения, площадка за деца, няколко заведения. Не е за изпускане и Ammolofi, само че до него нямах време да стигна.

Интериорът на Ateca ми е добре прочут, съвсем еднакъв е с този на Skoda. Не свети с някаква пищност. Всичко е доста изчистено, линиите хоризонтални, материалите са приятни на досег. Тестовият автомобил бе оборудван с съвсем всичко, което се предлага за модела. Това включа и панорамния покрив, само че аз повече се впечатлявам от интуитивно подреденото пространство начело. Контролните принадлежности на таблото и централната подпора са 1:1 с тези в Skoda. В това няма нищо неприятно, в противен случай, реализирана е изключителна ергономия, без да са употребявани крещящи решения. Обемът на багажника и мястото на задните седалки също са измежду огромните плюсове на модела.

А той, както и Кавала, имат още доста плюсове. Резервен проект, в случай че не дай Боже вали, то може да убиете деня в парк RiverLand на река Nestos, сиреч Места. На 45 км от Кавала е, само че природата е страхотна, може да карате каяк, да се разноските по дълга 7 км пътека над реката, да се спуснете с „ тролей” над нея, да стреляте с лък. Може и да решите да обиколите камънака на старинния Филипи, само че в никой случай на го правете, в случай че е топло. При топло време рецептата е ясна: плаж, студена бира и калмари за мезе.Приятно лято.

Кавала: досие

Динамика : над 65 000 поданици

Задвижване : туризъм

Посока на придвижване : нагоре и надолу, само че в това си има сексапил.

Гориво :

На обяд : Sabbas. По-далеч е от туристическия поток, превъзходна морска храна и незабравими миди.

На вечеря : Sousouro. В центъра на Кавала, заведението е в единствения непокътнат турски хамам. Месото е впечатляващо, в големи количества, a цените са супер.

Разход на гориво : мултиплекс Батис. Разположен на един от най-красивите плажове, 4 километра западно от Кавала, „ Батис “ е една от най-съблазнителните аргументи да посетите региона. Има и къмпинг, хубави заведения, площадка за деца, няколко заведения.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР