Обичам да слушам разсъждения за хибридната война като корупция или

...
Обичам да слушам разсъждения за хибридната война като корупция или
Коментари Харесай

Корупцията - фундамент на хибридната политика

Обичам да чувам разсъждения за хибридната война като корупция или за корупцията като хибридна война. Според специалист по кибернетична сигурност да вземем за пример най-евтиният метод да манипулираш обществото, карайки дадена политическа мощ да работи срещу ползите му, е да я финансираш. А другото оръжие на хибридната война е дискредитацията. Хибридната война се води по една древногръцка максима и тя е, че в случай че дискредитираш съперника, няма потребност да дискредитираш тезата му.

И тук, вместо да виждам осъществяванията на Путин, дето от Вашингтон щели да му търсят милиадите посредством умишлен закон, или ината на оня субект от Венецуела Никола Мадуро, дето остана без ток, се сетих за нашата реалност. В нея обаче хибридната война е особена - тя се води най-много от ръководещите, които държат парите на страната, а не от опозицията, която е натикана в ъгъла. И хибридната война у нас се води в центъра и по места постоянно в персонален интерес.

Сетих се да вземем за пример за финансовия министър. Според Комисията за противопоставяне на корупцията (КПКОНПИ), той е изцяло почтен за това, че към този момент близо 10 години живее изцяло гратис в апартамент на кумеца си. И това е правилно - индивидът е получил жилищна повърхност, а не пари по сметка. Не е уредил и една компания на кумеца си с социална поръчка. Значи си е чист. Като капка планинска вода. А и властта около него сияе от непорочност, тъй като напълно в точния момент си е назначила верния началник на КПКОНПИ, както и верния основен прокурор. Помните ли онази популярна фраза на настоящия юрист Кокинов: "Нали ти си го избра...! " От едни сякаш противозаконни СРС-та в Банкя.

Да но за какво ли се запитвам? Все отново Владислав Горанов си е на спекулация от безплатния парцел, който населява: икономисва наем, получава самочувствие от местоживеенето си и от статуса на обкръжаващите го съседи, не му се постанова да страда и по време на трусове. А и кумецът му може да се хвали: Ле-ле, какъв наемател имам... "

Но стига! Тази седмица инспекция на Върховната административна прокуратурата откри, че в 175 общински наредби за продажба и наемане на общински жилища из цялата страна се съдържат такива правни бисери, каквито даже спецовете по хибридните подмолни дейности не могат да измислят. Вместо на обществено слаби тези парцели са били отдавани на кметове, на заместник-кметове и на кметски наместници. С една дума, властта се е изплезила на текстовете от Закона за общинската благосъстоятелност, където било записано, че в такива жилища се настаняват единствено фамилии с остри обществени или здравословни проблеми или такива, обитаващи негодни жилища.

Освен това административните прокурори установили и че непозволено кметове са упълномощавали други лица да постановат наказания за нарушавания, което, съгласно държавното обвиняване, е основало условия нарушителите да не понесат наказване. Така нашите хора няма от какво да се боят. Но тук рядко се стига до хибридни разкрития, тъй като цензурата е хванала крепко за гърлото българския щемпел и електронните медии. С една дума - Трайко да ти е името.

Но тъй като девизът на нашата централна власт е нито седмица без скандал, хибридната война на корупцията или корупцията от хибридната война, се реалокира през седмицата по финансово-религиозните бойни полета.

За да си обезпечи кворум, властта се контракти да заплати на група депутати да стоят в залата. Не непосредствено - това е корупция, а посредством тяхната религиозна корпорация. Според Алекс Алексиев - ексанализатор от "Ренд корпорейшън ", изцяло е неприемливо Народното събрание да опрощава задължения на мюфтийството при изискване, че турският Дианет (служба по вероизповеданията) финансира Главното мюфтийство всяка година с по 2 млн. лв..

Това парламентарно решение взриви обществените мрежи. И се стигна до такава степен в сряда да се приказва още веднъж за корекция на поправката или за разсрочване, само че не за опрощаване на задълженията на вероизповеданията! Ако имаше мислещи хора във властта, най-малко можеха да обмислен какъв брой клона от дървото, на което седят, счупиха единствено тази година. И всеки строшен клон ги изпраща все по-надолу!

Но това е различен вид хибридна война, в която властта се единствено дискредитира всеки ден, с цел да не вижда по какъв начин непозната мощ заплаща на наше изповедание и да намира разтуха в нейната плът като безпътна жена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР