Обичам да ходя на гости. И още повече обичам да

...
Обичам да ходя на гости. И още повече обичам да
Коментари Харесай

Метлата ми трябва да стои в ъгъла, с дръжката надолу-домашните заклинания за благополучие и късмет

Обичам да отивам на посетители. И още повече обичам да следя хората и да чувам техните необикновени истории.

Един ден една другарка ме помоли да оказа помощ да почистим къщата на баба й. Но преди да отидем, ме предизвести: „ Бъди подготвена за нещо ненадейно – баба съблюдава традиции, които е мъчно да се повярва, че работят “. Това описват от lekuvai.bg.

 

Знаци и традиции

Отначало си помислих: какво толкоз може да ме изненада елементарна баба, която се нуждае от помощ? Е, като се изключи планината от отпадък и голям житейски опит. Когато видях къщата, трансформирах мнението си. Великолепна постройка, хубав двор и обилие от зеленина. Домакинята не изглеждаше безпомощна, тъкмо противоположното, тя беше цялостна с сила и мощ. Жизнена бабичка.

Първото нещо, което видях на прага, не беше котка или куче, а чисто нова метла, която стоеше с дръжката надолу. Мислите за нея не ме притесняваха, като се имаше поради, че тя не беше единствената чудноватост в тази къща. Реших да попитам бабата за това, което видях. Отговорът беше доста впечатляващ: „ Ако искаш да бъдеш като мен и да живееш живота си с шанс, не помни всичко, което знаеше преди. Ще ти разкрия някои положителни знамения и секрети, които ще ти трансформират живота. “
В всекидневието ние сме заобиколени от необясними неща. Съдба, късмет или модел само че държание? Днес ще ви кажем какви знаци при хората носят шанс. Вярвате или не, нещата се случват.
Домашната метла е доста по-нисък клас от позиция на нейните механически характерности, съпоставена с прахосмукачката, да вземем за пример. Но ние мощно предлагаме да си купите метла. Малка метличка, непретенциозно стояща в ъгъла, може да играе доста по-голяма роля в къщата, в сравнение с елементарен “обект ” за метене на отпадък. Метли в този момент се продават и като сувенири, само че преди стотици години е било всекидневно да се държат като покровители от всевъзможни несгоди.

Метлата има пъклен генезис, само че в случай че боравите деликатно и вярно, то сигурно ще ви защищити от злото. За да превърнете средството за метене в амулет, следвайте нашите рекомендации.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ МЕТЛА

Купете плетена метла. Най-добрият ден за пазаруване за мъжете (понеделник, вторник, четвъртък). Желателно е продавачът също да е мъж. Метлата би трябвало наложително да се хареса на своя притежател, по тази причина изберете най-гъстата и красива

 Забранява се да се пазарите! Каква цена изиска продавачът -такава ще платите.

Вкъщи направете парна баня за метлата – накиснете я в продължение на 2 часа в солена вряла вода и я оставете да изсъхне в хоризонтално състояние. Тази ловкост ще удължи живота на вашия “асистент ”.

Веднага откакто метлата изсъхне, намислете предпочитание и почистете къщата. След това направете изцяло разчистване.

Винаги измитайте от левия ъгъл до центъра на стаята! По този метод ще оставите шанса в къщата и не метете през прага на открито!

След разчистване постоянно оставяйте метлата с дръжката надолу, за предпочитане на прага в левия ъгъл. Това ще изплаши нечестивите хора и ще притегли благосъстояние. На друго място също може да се съхранява, само че безусловно да се обърне.

Никога не позволявайте на гостите да почистват в къщата ви! В противоположен случай рискувате да загубите добитото от вас.

Ако метлата е развалена, не я изгаряйте в домашна камина или печка и не я изхвърляйте покрай къщата. Най-добре е да ѝ благодарите за работата ѝ и да я оставите на кръстопът  или на боклука. В същия ден купете нова метла и направете всички операции, като започнете с първата точка.

Казват, че в метлата живее духче. Така че го поддържайте чисто и не сменяйте мястото за предпазване. Колкото по-добра е метлата, толкоз по-силна е нейната мощ.

В къщата би трябвало да има единствено една метла на стопанката, с която можете да почиствате.

Не можете да почиствате след залез слънце, в противоположен случай ще изчезне цялото благоденствие от вкъщи ви.

Категорично не можете да замитате човек, неженен, тъй като това може да му донесе самотност за живот. Но деца и юноши могат да бъдат пометени, по този начин ще им се отнеме мързела.

Най-доброто време за промяна на метлата е Нова година.

Сега в магазините за сувенири продават дребни метли – амулети. Те би трябвало да висят над вратата на прага надолу, с цел да се избегнете неприятни хора в дома, или в кухнята нагоре -за благосъстояние.

Метлата символизира родословното дърво, фамилията и благополучието. Ако сложите метлата с дръжката надолу, пътят за навлизане на злите сили в къщата е затворен.
. Притчите, които са оживели до този ден, разкриват сакралното значение на този обреден обект.

Нашите предшественици имаха вяра в магическата мощ на нещата, които употребяват в всекидневието. До наши дни е съхранена остарелия славянски скрит план върху метла. Според вярванията, откакто прочетете тези думи върху нова метла, можете да говорите за привличане на разцвет и заличаване на злия дух. Ако не се страхувате да се обърнете към магията, прочетете тези думи всеки ден на растящата луна.

-Метличке-приятелко, погрижи се за дома ми, пази го от беди, от враждебни врагове. Нека милостта пристигна към мен, пази този човек и тази къща. Който с неприятно желание идва, от прага го измети. Дръж надалеч от прага ми всяка тягост, всяко стръкче да ме пази от неволя, всеки злобен дух, дано не идва в дома ми, а стои надалеч. От мъртвия дух, пази ме, не го оставяй в къщата ми. Бедността ми прекъсни, а парички донеси. Нека къщата ми да бъде чаша богатства, да бъде изобилна в злато и сребро. Думата е ключът, езикът е замъкът, щастието е на прага ми. Амин. „

ЗАКЛИНАНИЕ ЗА ПАРИ

За да спечелите пари в къщата, разпръснете монети в на всички места и ги оставете за един ден. Тогава ги сметете с новата си метла и казвайте: „ Парите ти смети, благосъстояние донеси, аз ще бъда богата и цялата в  злато “. В рамките на три дни, дръжте монените в левия ъгъл на стаята, където пазите спестяванията си. След това съберете монетите в буркан и компактно затворете капака. Никога не трябва да го отваряте.

Дядовците и бабите ни постоянно са употребявали знаците, които усилват благосъстоянието и притеглят добър шанс. Кой знае, може би те са били прави. За да ревизирате, несъмнено би трябвало да опитате.

Много суеверия са оживели до наше време и се съблюдават от хората, тъй като им дават вяра и мощ. Но всички те са обединени от огромно възприятие – редът би трябвало да бъде на всички места, тогава ще се появи благополучие. Бъдете уверени в себе си, тъй като за един благополучен живот имате потребност от успокоение, непорочност в къщата и мисълта.

И по какъв начин да слагате метла вкъщи: надолу или нагоре с дръжката? Защо мислите, че някои знаци се сбъдват, даже да не имаме вяра в тях?
Ако публикацията ви е потребна, покажете я на приятелите си в обществените мрежи!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР