Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско

...
Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско
Коментари Харесай

Зелена светлина: Миниатюрната кухня като изкуство и начин на живот

Обича да пробва от живота постепенно, на дребни хапки.... Житейско разбиране, което една туркиня развила в занимание и което към този момент доближава размерите на изкуство. Почитателка на минимализма, която основава дребна храна.

БУРДЖУ ЧЕЛЕНОГЛУ АЙДЪН: Турската кухня е внушителна. Но в това време, е доста сложна за подготвяне. А още по-трудно е да се подготвя в дребни съдове. Отнема три пъти повече време. Но постоянно съм се забавлявала да сготвям и откакто видях, че и дребната се получава, взех решение да продължа.
Кухнята на Айдън може и да наподобява на детска играчка, само че е изцяло действителна. В нея тя подготвя обичайните турски ястия. Започнала преди година и към този момент звезда измежду феновете на храната в родината си.

Съпругът ѝ заснемал дребните кулинарни творения и последователно те се трансформирали в шлагер в обществените мрежи.
Вкусът на дребната храна е изцяло същия като на обичайния. Първите предписания, с които пробвах бяха сaрми и саралия.... О, какъв брой се борих, до момента в който увия лозовите листа. Е, тогава усетът не беше същият. Но взех решение да пробвам, до момента в който се получи. И съумях - дребните сaрми имаха същия усет.
Да, с минималистичната кухня може и да има бърз резултат в постигането на мечтаното тегло. Но за Айдън не това е значимо, а животът на мудни обороти. Казва че, е по-сладък, сходно на храната в умалени размери.

Миниатюрната кухня има още едно преимущество - бързо и елементарно се почиства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР