Обхватът на заразата се свива. Свиването се очаква да продължи.

...
Обхватът на заразата се свива. Свиването се очаква да продължи.
Коментари Харесай

Витанов: Няма препълнени болници, състоянието с леглата се подобрява

Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи. Това написа в профила си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

" Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.81. Няма претъпкани лечебни заведения. Напротив, положението с леглата се усъвършенства и скоро леглата, планувани за Ковид-19 пациенти, може да почнат да понижават. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на " зеления документ ". Смъртността - да се пречупи трендът на повишаване на смъртността през тази седмица. Ето, гледайте, пречупва се ", написа той, представен от Bulgaria ON AIR.

Според проф. Витанов предстоящите резултати са оптималната смъртност дневно през тази вълна да е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Математикът акцентира, че " Омикрон " не съумя да залее България със инфектирани и да я изпълни с трупове.
" Накрая две карти. Първата за прогнозната 14-дневна заболеваемост. Виждате къде е добре - Кърджали и Благоевград и къде към момента не е добре - най-много Варна и в по-малка степен, в Бургас. Бургас ще се оправи скоро. Варна - не. Защо? Помислете си - какво има във Варна, обвързвано с неспазване на ограничения, което в другите елементи на България го няма. Резултатът е симетричен на ината. Но, даже и по този начин и Варна ще стартира бавно да се оправя ", изясни той.
" Картата за риска. Гледайте добре къде не е виолетово. Тия области ще са първите, които ще излязат от Етап 2 на новия проект и ще идат на Етап 1. Две от тях към този момент го направиха. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ", добави проф. Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР