„Обхващат ме тъга, гняв, разочарование, ярост, когато хората ми повтарят

...
„Обхващат ме тъга, гняв, разочарование, ярост, когато хората ми повтарят
Коментари Харесай

Весела Лечева получи доверието на жителите на Ресен в аванс

„ Обхващат ме горест, яд, отчаяние, гняв, когато хората ми повтарят все едно и също - няма канализация, водопроводната мрежа е толкоз остаряла, че водата става рискова за пиянство, улиците са дупка до дупка, селата обезлюдяват. Все за това ли ще си приказваме? За това, че сме на дъното по приходи, а тъкмо те дефинират качеството на живот. Въпреки 30-те милиарда, които Европа ни даде, ние не съумяваме да се оттласнем от това дъно. А ние пропущаме благоприятни условия и пилеем време. Защо Велико Търново не може да притегли вложения и да трансформира туризма в промишленост, която води след себе си други промишлености? “. Така стартира диалога си с жителите на Ресен претендентът за кмет на Велико Търново от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, АБВ, „ Движение 21 “ Весела Лечева.

Тя показа и обществения пакет, който желае да осъществя като кмет на общината и концепциите си за развиване на дребните обитаеми места, които по нейните думи са толкоз гостоприемни, че доста малко е нужно, с цел да станат привлекателни за туристите с екологичната си продукция, традициите, занаятите и историята си.

Весела Лечева поддържа претендента на обединението за кмет на селото Ангел Калбанов, който съобщи, че няма по-голяма поддръжка от тази, която ти дава един международен първенец.

„ Но това е и голяма отговорност, която мен не ме плаши. Затова аз в този момент желая да сключа с вас публичен контракт. И да изберем публичен съвет, който да ми оказва помощ, да ме поддържа и да ми споделя, когато позволявам неточности “, съобщи Калбанов. Той добави, че главните проблеми на Ресен са свързани с амортизираната водопроводна мрежа, с неналичието на канализация, с неприятното положение на огромна част от уличната мрежа и със сметосъбирането. Ангел Калбанов и ресенчани са обсъждали и опциите на селото да задържи младежите, както и потребността от построяването на обществен патронаж.

„ Това, че парите в никакъв случай не са задоволителни, не е причина да спрем да опитваме и не е опрощение. Аз поемам моята отговорност, само че в този момент ми е нужно вашето доверие към мен, към Весела Лечева и към претендентите за общински съветници “, съобщи още Ангел Калбанов.
С. Капиново към Весела Лечева: Болката ни е, че никой не ни чува. Помогнете ни
" Болките на Капиново са доста и имаме потребност от вашата помощ, с цел да ги решим ". С тези думи се обърнаха жителите на Капиново към претендента за кмет на Велико Търново от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, АБВ, „ Движение 21 “ Весела Лечева. Те показаха част от главните си проблеми. На първо място показаха неналичието на рейс в по-късните часове на деня. Те подчертаха, че заради това децата им, които вървят на учебно заведение във Велико Търново, не влизат в последния час. " 11 са ни децата, на които някогашният кмет на Капиново, е бил подготвен да написа извинителни бележки за отсъствията, само че не и да издейства рейс. А имаше подобен рейс, стопираха го през юни за ваканцията и споделиха, че ще го пуснат септември, излъгаха ни ", споделиха още те. По думите им, с цел да не отсъстват въпреки всичко от последните си часове, децата хващат рейсовете или за Церова кория, или за Пчелище и слизат там, а родителите им вървят от там да ги прибират. Те обявиха и че някогашният кмет на Търново е обяснявал, че с помощта на хубавия път, дистанцията от града до селото е 12 минути.

" Хубаво, но в случай че има с какво да го преодолееш това разстояние. Голяма работа, че има път, като нямаме рейсове ", обявиха те. Жителите признаха, че се боят към този момент и от бездомните кучета, които са почнали да атакуват хората, както и че няма да има повече учебно заведение в това село. Хората споделиха, че с горест са гледали по какъв начин се събаря мостът в селото им след два некачествени ремонта, които просто са погълнали парите, а мостът и в този момент си е съборен.

" Обаче най-голямата ни болежка е, че никой не ни чува. Колко пъти се молихме две пейки да ни сложат на центъра, където се събираме, само че даже това няма кой да направи " жалват се хората.

„ Крайно непочтено е да изискваш хората да са признателни, че си асфалтирал улиците и си направил пътя, който те с години са чакали. Това е работа на този, който ръководи и не е мотив за хвалби и фойерверки. А истината е, че дребните обитаеми места имат късмет да се съживят, в случай че има мисъл. И една такава концепция е заложена в туризма като бранш и промишленост “, безапелационна беше Весела Лечева.

Според нея, в случай че има тактика, в случай че има изобщо някаква концепция, туризмът може да се трансформира в главен занаят на дребните обитаеми места
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР