Обходният път на Поморие е отворен за движение. За откриването

...
Обходният път на Поморие е отворен за движение. За откриването
Коментари Харесай

От София до Слънчев бряг - без нито един светофар

Обходният път на Поморие е отворен за придвижване. За откриването му на място дойде министър-председателят Бойко Борисов. Той сподели, че другата седмица ще стартира строителството на северния обход на Бургас. Така от София, Пловдив до курорта " Слънчев бряг " ще се стига без светофар, уточни министър председателят.С построяването на обхода директното придвижване се изнася отвън Поморие, покачва се сигурността на придвижването и се понижава замърсяването на въздуха, сподели Борисов.

Обходният път на Поморие е подготвен със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за към 20 600 000 лв.. Това бе последният лот от четирилентовото трасе от Бургас за " Слънчев бряг ".

С премиера бяха министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министрите Жечо Станков и Атанаска Николова, кметовете на Бургас и Поморие, Бойко Борисов сподели, че чартърни полети към този момент идват на летището в Бургас.

По-рано през днешния ден държавният екип инспектира и разширението на пречиствателната станция за отпадни води в Китен. Инвестиционният план за възстановяване на съществуващата система за ръководство на отпадъчните води на територията на Приморско и Китен се осъществя с финансиране по оперативната стратегия " Околна среда " на обща стойност 22,27 млн. лв.. От тях 16 млн. лв. са безплатна финансова помощ, съфинансирането от община Приморско е 2 млн. лв., а останалите средства са от държавния бюджет.

С осъществяването на плана ще бъде реализирано възстановяване на качеството на живот на популацията на територията на Приморско и Китен, превъзмогване на здравно-екологичните опасности и даването на качествени екологични услуги на жителите, осведоми държавната пресслужба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР