Обезщетението за втората година от майчинството ще бъде 780 лева,

...
Обезщетението за втората година от майчинството ще бъде 780 лева,
Коментари Харесай

Окончателно: 780 лева обезщетение за втората година от майчинството

Обезщетението за втората година от майчинството ще бъде 780 лв. , колкото е минималната заплата в страната. Това бе решено през днешния ден от Народното събрание, където на второ четене се преглеждат текстовете от бюджета на Държавното публично обезпечаване . Обезщетението би трябвало да е годно за цялата година, защото той влиза в действие със задна дата, съобщи „ БНР “.

От Българска социалистическа партия настояха минималното месечно заплащане да бъде увеличено до 850 лв. , само че от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ обявиха, че няма да бъде почтено по отношение на бизнеса да се прави сходна смяна в средата на годината .

В частта по разноските народните представители одобриха да се покачат изискуемите възраст и застрахователен стаж при пенсиониране за работещите при изискванията на трета категория труд, да се усили с 12% и минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст по Кодекса за обществено обезпечаване от 467,0 лева на 523,04 лева месечно .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР