Обезпокоен съм, не мога да потвърдя или отрека, че ДАНС

...
Обезпокоен съм, не мога да потвърдя или отрека, че ДАНС
Коментари Харесай

Икономическият министър: Нинова е блокирала целия военнопромишлен комплекс

„ Обезпокоен съм, не мога да потвърдя или отрека, че ДАНС са били в „Кинтекс“, само че службите не влизат просто по този начин “, съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, представен от Tribune.

Той добави, че не може да удостовери какъв е ползата на ДАНС, само че съобщи, че е осведомен със сигнала на някогашния шеф на сдружението Александър Михайлов. Запитан дали е инцидентно офшорна компания да получава средства за една или друга договорка, икономическият министър съобщи, че няма визия и помоли медийният интерес в тази посока да спадне, тъй като не е здравословен.

„ Има блокирани над 250 покупко-продажби, чакани са месец и половина, освен за експорт, само че и за импорт на материали. Блокиран е целия военнопромишлен комплекс. Аз в действителност не разбрах за какво се е стигнало дотук, чиновниците обявиха, че са били подготвени, само че министерството не е спазило закона “, уточни министърът.

Стоянов добави, че не е упреквал Нинова за експорт на оръжия за Украйна и добави, че постоянното държавно управление е можело да позволи или ограничи износа на оръжия, само че сега такива пълномощия служебният министър няма. Така, в случай че документите и всичко е спазено по закон, той е задължен да го извърши.

„ Аз съм назначен, тъй като съм специалист, а не тъй като съм уволнен от някогашния министър. Изнасяме военна продукция за каквито клиенти има, освен за Полша, зад тези покупко-продажби стоят стотици работни места. Основно се изнасят муниции. Това е промишленост като всяка друга “, посочи още той.

По думите на служебния министър Румен Радев по никакъв метод не се бърка в работата му.

„ Нинова си е разрешавала да не съблюдава закона, аз обаче няма да го направя “, сподели още Никола Стоянов.

По отношение на рецесията в енергетиката и ще има ли икономии Стоянов съобщи: „ Откакто беше основан щабът по енергетика непрекъснато за това приказваме. В България по-малък дял от битовите консуматори употребяват газ, както и промишлеността спрямо останалите европейски страни. Това видимо по-спокойно състояние в България се дължи на това, че ние употребяваме по-малко газ. В момента се разписва сюжет, видяхте, че се оказа помощ на „ Булгаргаз “, организираме анкета измежду бизнеса. “

За помощите Стоянов сподели, че от идната седмица ще бъде образувана работна група, с цел да се знае по какъв начин тъкмо и къде са се помогне на бизнеса и да е ясно кои компании тъкмо имат потребност. „ Целта е да се помогне на този, който в действителност има потребност “, посочи той.

По мотив обвиняванията за чистка, извършена от Корнелия Нинова, Стоянов съобщи, че получената от него информация демонстрира, че 72-ма души са били освободени. „ За страдание тези хора няма да бъдат върнати, изгубен е ужасно доста експертен капацитет. Има хора, които не се пипат без значение от политиката. Изпълнителната директорка на ДКК лъже, само че аз не съм я уволнил към момента. Ще преценява това, когато се срещна със обстановката “, добави той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР