Обезпокоен съм много, силно се надявам, че проверките да покажат,

...
Обезпокоен съм много, силно се надявам, че проверките да покажат,
Коментари Харесай

Никола Стоянов е разпоредил проверка в Кинтекс

Обезпокоен съм доста, мощно се надявам, че инспекциите да покажат, че всичко е наред . Това стана ясно от думите на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред Нова телевизия във връзка инспекцията на ДАНС в " Кинтекс ".

Запитан дали на някогашния началник на, министърът сподели, че не може да удостовери за какво ДАНС е в " Кинтекс ", не е проучил обстановката, няма визия коя е тази офшорна компания, за която сигнализира Михайлов.

" Има общоприета процедура, получили сме сигнал, пожелаваме информация . Случаят с " Кинтекс " персонално разпоредих да се набави информация ", сподели Стоянов.

Разбираемо той беше много обран в изрече си по отношение на обстановката в отбранителния ни отрасъл. " Н е мога да разясня - бил съм в комерсиално дружество, " Кинтекс " е комерсиално дружество. Към този бранш е добре нещата да са обрани , ще се опитам ползата да спадне ", сподели.

От думите му стана ясно, че има , които са чакали са над месец и половина . Сред тях има и чакащи за импорт на материали, не е единствено експорт - предприятията не могат да работят, разясни Стоянов. " не мога да си обясня пасивността на някогашния министър на стопанската система (Корнелия Нинова) ", сподели той по отношение на забавянето на активността на междуведомствената комисия, която издава разрешителни в бранша.

" упреквал за Украйн а, да подпиша тези документи, които са избрани преди мен. Редовното държавно управление е могло да реши да ограничи износа за някои страни. Аз нямам тази опция - или да подпиша, или да направя административен произвол и да забавя, да кажа, че няма да го направя. Назначен съм, тъй като съм специалист, а не тъй като съм уволнен от някогашния министър - Корнелия Нинова ", сподели Никола Стоянов.

" Единствено мога да направя да няма напън, да се съблюдава закона. Мога или да разпиша, или да не разпиша - документите са такива, каквито са. Изнасяме продукция от ВПК, за каквото има клиенти , това изнасяме, внасяме други неща, с цел да могат да работят предприятията. Най-много се търсят муниции ", сподели той без да прецизира какви и за къде.

Нинова знае какво ще стане с тези покупко-продажби. Аз съм специалист, ще съблюдавам закона, не съм като нея - да си разрешавам да не го съблюдавам , повтори служебният министър на стопанската система.
 Бивш началник на Кинтекс: Нинова заведе каузи против мен с държавни пари
Бивш началник на Кинтекс: Нинова заведе каузи против мен с държавни пари

Назначила за началник на НИТИ Казанлък БСП-активистката Румяна Друмева

Относно обстановката с газа, той сподели, че има предприятия (в отбранителната промишленост), които са подвластни от природен газ. " К азвам го, без да мога да потвърдя. Отбранителният отрасъл ще се оправи с повишаването на газа. Този бранш няма да е от тези, които наложително ще получат газ ", сподели Стоянов.

Служебното държавно управление обмисля нова формула за помощ на бизнеса в изискванията на инфлация и повишаване на газа .

Целта е да се помогне на тези, които имат потребност , а не да се раздават помощи за всеки в бизнеса, разясни той. Има сигнали, че някои компании имат рекордни доходи, а получават помощи, тъй като по сегашната формула се дава на всеки.

" Борбата с инфлацията ще е битка на целия кабинет. Тези неща имат главен фактор за повишаване на инфлацията. Там е най-голямата стъпка, която може да се направи. Очаквам разбор от Комисия на потребителите ", сподели Никола Стоянов.

От основаването на Щаба по енергетика, се приказва за изискванията на дефицит на газ. 3-4% от популацията у нас употребява газ, промишлеността ни също в по-малък дял (от Западна Европа - б.р.) употребява газ. България е производител на ток, въпросът е на каква цена. В редица страни токът за бизнеса е по-евтин, тук става въпрос и за помощ (за бизнеса), сподели Стоянов.

България се държи, тъй като употребяваме по-малко газ по отношение на Западна Европа. Правим информация да забележим какъв брой компании не могат да минат на различен тип гориво. Сценарият (за справяне с газовата криза) се разписва сега. Анализира се дали и по какъв начин да се продължи мярката за тези 25 ст. отстъпка от най-евтиното гориво , разясни министърът на стопанската система.
 Закриват Държавното дружество
Закриват Държавното дружество " Държавна петролна компания "

Съществуването на предприятието било изцяло голословно

Относно Държавната петролна компания , която бе основана от кабинета на ГЕРБ-3 и закрита от държавното управление на Кирил Петков, Стоянов сподели, че с разпореждане няма по какъв начин да се закрие нещо, основано със зако н. Държавната петролна компания може да е още един търговец в страната, което ще усили конкуренцията, счита той.

За административните промени на някогашния министър на стопанската система Корнелия Нинова, Стоянов изясни, че 72 души от администрацията са освободени по разнообразни аргументи и членове от закона - това е към 20% от състава на министерството. Загубен е доста експертен потенциал , изясни обстановката той и даде образец със разногласията си с ръководителя на.
 Продължаваща проверка не разрешавала на ДКК да заплати дивидента
Продължаваща проверка не разрешавала на ДКК да заплати дивидента

Смиляна Нитова упреква министъра за основаване на напрежение

По думите му изпълнителната директорка на ДКК лъже, а четирима от Управителния съвет са назначени от Нинова в съвета, те ще имат болшинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР