Обезпокоен съм като родител. Но нека да оставим институциите да

...
Обезпокоен съм като родител. Но нека да оставим институциите да
Коментари Харесай

Секретарят на президента: Да оставим службите да си...

„ Обезпокоен съм като родител. Но дано да оставим институциите да си свършат работата ”. Така секретарят по правни въпроси на президента Румен Радев и някогашен началник на регионалната дирекция на полицията в Пловдив Пламен Узунов разяснява задържането на 16-годишен възпитаник от Пловдив, който е бил радикализиран и е подготвял атентат.

Узунов бе тази заран в Пловдив на връчването на премиите на първенците от тазгодишното девето издание на състезанието „ Народните будители и Аз ”.

„ Родителите на момчето доста съответно са потърсили помощ. Всичко, което бе обявено по медиите, ми наподобява малко пресилено, само че в случай че фактически има данни, прокурорът е задължен да повдигне обвиняване – добави Узунов. – Досега такова нещо в България не се е случвало.

Сега е най-важно да се проследят контактите на момчето и да се ревизира обкръжението му за съидейници. Нека оставим службите да си свършат работата и да изяснят колкото може повече условия. В момента няма действителна опасност, която да постанова привикване на Консултативен съвет по национална сигурност. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР