„Обезпокоен съм, че много от работещите в сферата на международния

...
„Обезпокоен съм, че много от работещите в сферата на международния
Коментари Харесай

Петър Витанов: Много работещи в международния транспорт може да останат без работа

„ Обезпокоен съм, че доста от работещите в областта на интернационалния превоз в разнообразни страни може да останат без работа поради банкрут на предприятията. Това са най-вече дребни, междинни предприятия или фамилен бизнес и единствен източник на доходи за доста семейства “, съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов по време на чуване на министъра на превоза на Финландия Сана Марин в Комисията по превоз и туризъм в Брюксел.

„ Надявам се да бъдете почтен медиатор в границите на идните договаряния по Пакет „ Мобилност “ I. Знаете какъв брой е сензитивна тази тематика в редица държави-членки, измежду които е и България. Надявам се с финландското председателство да отпадне чувството измежду жителите ни, че можем да бъдем изхвърлени от вътрешния пазар на Европейски Съюз “, добави Витанов.

Г-жа Марин показа пред членовете на Екологичен потенциал целите на финландското председателство в бранш "Транспорт ". Основен акцент бе подложен върху автоматизацията на превоза, дигитализацията в транспортните услуги и намаляването на въглеродните излъчвания посредством възстановяване на енергийната успеваемост на транспортните системи.

По-късно комисарят по превоза Виолета Булц ще дава отговор на въпроси на депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР