Обезпечаването на българската енергетика мина през много перипетии в парламента.

...
Обезпечаването на българската енергетика мина през много перипетии в парламента.
Коментари Харесай

Александър Иванов: „Промяната“ забави гръцката връзка с година, за да се купува газ през посредници

Обезпечаването на българската енергетика мина през доста премеждия в Народното събрание. Накрая по наше предложение беше признат таван от 250 лв. на цената на промишления ток. Една година ни трябваше, с цел да убедим сътрудниците в Народно събрание, че инфлацията ще бъде понижена посредством подкрепяне на бизнеса. Закъсняхме с тази мярка и по тази причина инфлацията ни е двойна по отношение на тази в Европейски Съюз, съобщи пред Евронюз Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Газ има, само че на какви цени? Още от началото на войната декларирахме, че би трябвало да се проведат търгове за дълготрайни контракти от доста снабдители. „ Газпром “ не е благонадежден сътрудник, разяснява някогашният народен представител.

Цялата съществена газова инфраструктура е издигната по времето на ГЕРБ. „ Промяната “ забави гръцката връзка с една година. Защо? Може би, с цел да се купува газ през медиатори на 30 % по-висока цена, разкри Иванов.

Статистиката демонстрира, че през последната година сме станали доста по-зависими от Русия стопански. Кирил Петков би трябвало да отговори за какво нашата взаимозависимост се е нараснала толкоз. „ Промяната “ задълбочи връзките за доставки на съветски газ. Използваме румънския „ Газпром “, с цел да купуваме газ на 30 % по-висока цена, уточни политикът.

Имаме построен план за четири детски лечебни заведения – в София, Пловдив, Бургас и Варна. Ако управлявахме сега, детската болница в София щеше да е подготвена. Това е наш приоритет. Последното постоянно държавно управление не осъществя нищо по този въпрос, твърди Иванов.

Политическата рецесия не носи нищо на българските жители и бизнес. Те ще дадат изразителен отговор на тези избори. Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия са се капсулирали и очевидно доста си се харесват. Ние считаме, че политическият разговор би трябвало да бъде сбъднат на необятно равнище. Дребнотемието не води до нищо положително. Нашата поръчка е, че имаме решение за рецесиите и можем да управляваме, колкото и да е комплицирано, сподели още той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР