Обезпечаването и организацията на изборите вървят по план, стана ясно

...
Обезпечаването и организацията на изборите вървят по план, стана ясно
Коментари Харесай

Валери Димитров: Организацията за изборите в област Монтана върви по план /снимки/

Обезпечаването и организацията на изборите вървят по проект, стана ясно от среща на регионалния шеф на Монтана Валери Димитров с кметове и представители на общини. В нея взе участие и ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Пламка Григорова. Присъстваха също заместител регионалният шеф Кирил Делев, основният секретар Иван Тодоров и чиновници на дирекции в регионалната администрация. От общините не бе показана само Медковец.
В напътствията си до кметовете и представителите на общините, ръководителят на РИК подсети данните на членовете на секционните изборни комисии (СИК) да бъдат проверявани.
„ Има доста със сбъркани имена и единни цивилен номера. Има и хора, с които никой не е приказвал и те се оказват препоръчани от разнообразни партии в разнообразни СИК “, сподели Георгиева. Освен за инспекция, тя помоли таблиците с членовете да се изпращат в електронен вид, поради по-трудното им следващо попълване в базата данни.
Както и при предходните избори, и на идните ще има демонстративни машини в обитаемоте места. Областната администрация към този момент има създадени направления за бързото им и елементарно превозване и инсталиране, тъй че в това отношение не се чакат проблеми, сподели регионалният шеф.
Валери Димитров предложи на РИК да употребяват създадената скица, с цел да не се основават проблеми на общинските администрации и най-много на секционните комисии. Общините нямат отношение и по заплащането на ангажираните с изборния развой, защото финансовото им застраховане минава през регионалната администрация. Техен ангажимент обаче е да проведат съвещания за секционните изборни комисии, това би трябвало да стане до 27-и този месец.
Към РИК ще работят още 6-ма души, които ще подкрепят работата на главния състав, заяви Валери Димитров. Този състав бе служебно назначен от Централната изборна комисия, защото представителите на политическите партии не реализираха единодушие за управителните постове в него.
„ Машини ще има на всички места, където са нужни, а изборните материали ще бъдат доставени в точния момент за разпределението им по СИК “, сподели още регионалният шеф.
Друга тематика в срещата бяха и средствата, отпуснати от страната на общините в района след актуализацията на бюджета. Общият им размер е към 3.7 милиона лв.. Те са разпределени съгласно напътствията на Министерския съвет и са най-вече за заплати в общинските структури и други финансови разноски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР