Обезопасяването на пътя София-Мездра вече е започнало. Екипът на омбудсмана

...
Обезопасяването на пътя София-Мездра вече е започнало. Екипът на омбудсмана
Коментари Харесай

Среща при омбудсмана Мая Манолова за опасната отсечка по пътя София-Мездра

Обезопасяването на пътя София-Мездра към този момент е почнало. Екипът на омбудсмана Мая Манолова установил на място, че е почнало отводняване на проблематични сектори, както и възобновяване на маркировката. Падналите пътни знаци били сложени още веднъж. Жителите на Своге обаче дефинират свършеното като „ отблъскване на номер “.

Фаталната мантинела на пътя преди Своге още не е сменена. И то два месеца и половина след случая, при който 20 души изгубиха живота си в тежка злополука. Спорът - чия е - на районното министерство или на общината - продължава.
Таня Грозданова - гражданин на Своге: Мантинелата е легнала, не е пипана от деня на злополуката. Тя и преди този момент беше леко обърната. Мантинелата, в случай че беше на мястото си, в случай че беше сложена както би трябвало, може би щеше да задържи рейса. Мая Манолова - омбудсман: АПИ даде обещание, че в къси периоди ще сложи мантинела, която да дава отговор на стандартите с ангажимента, че не те са длъжни да създадат това.  Елена Йончева съобщи, че има протокол от специалисти за пътя София-Своге Елена Йончева съобщи, че има протокол от специалисти за пътя София-Своге
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева съобщи, че разполага с констативен протокол от специалисти на Община Своге от предходната година за неприятна настилка на пътната о...

Иначе по 80-километровото трасе в дефилето ще бъдат инсталирани спомагателни защитни огради. Ще се подменят и скъсаните мрежи, които би трябвало да възпират свлачищата на скални маси. Започнало е и почистването на пътя от шубраци. Местните хора обаче не са удовлетворени от това, което се прави.
Симулираме работа. Минава една компания с едни тримери, косят и чистят по-нежните тревички и по-малките шубраци, стават и си отпътуват. Минава машината с маркировката - където е допустимо маркира, става и си отпътува. Асфалтът е с по-кратък период на валидност от шоколада.
Пътят е в положително положение - това умозаключение на инженер Дончо Атанасов - разгневи жителите на Своге. Темата за отводняването също нажежи атмосферата.
инж. Дончо Атанасов - Агенция пътна инфраструктура: Отводняването на пътя е доста тежко занятие и коства доста пари. Отвсякъде минават улици в обитаемоте места, слизат планински пътища, има противозаконни пътища. За да се преборим там би трябвало да дадем десетки милиони.  Изтича срокът за премахване на нередностите по пътя край Своге Изтича срокът за премахване на нередностите по пътя край Своге
Утре изтича срокът, в който Агенция пътна инфраструктура даде обещание да в профил нередностите по пътя в Искърското дефиле. Мантинелата на пътя край Своге, к...

1,5 млн. автомобила и над 5 000 рейса са минали през 2017 година през този сектор.Според АПИ,само дребна част от тях са спазили разпоредбите за придвижване.
инж. Дончо Атанасов - Агенция пътна инфраструктура: От 70 автомобила примерно за един къс интервал, единствено един се движи със скоростта, която е оказана. От рейсовете 1% са в ограничаването на скоростта.
Маркировката на пътя не е приключена, само че това ще стане още идната седмица, увериха от АПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР